NÅ STARTER VALGDEKNINGA: Peder Ottosen og Martine Aurdal ledet i fjor Dagbladets valgbod. Her fra da de hadde besøk av, Borge Andersen rusavhengig =Oslo selger. Denne uken starter Dagbladet sin valgdekning. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NÅ STARTER VALGDEKNINGA: Peder Ottosen og Martine Aurdal ledet i fjor Dagbladets valgbod. Her fra da de hadde besøk av, Borge Andersen rusavhengig =Oslo selger. Denne uken starter Dagbladet sin valgdekning. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Mange vet lite om politikken ute i distriktene. Det ønsker vi å gjøre noe med

Dagbladet starter nettportal for lokale meninger.

(Dagbladet): - Det blir en pangstart på Dagbladets valgdekning, sier Martine Aurdal debatt- og kronikkansvarlig i Dagbladet.

I morgen sparkes Dagbladets valgsatsing i gang med lansering av en helt ny meningsportal, denne gangen for lokale meninger.

Lokalt stoff har fått for lite plass i riksmediene, mener Aurdal.

- Det finnes ingen sentral arena for lokal debatt, og mange vet lite om politikken ute i distriktene. Vi ser på det som et demokratisk problem, og det ønsker vi å gjøre noe med, sier hun.

Nettjeneste Portalen «Lokale Meninger» er i første omgang en nettsatsing i forbindelse med årets kommunestyre- og fylkestingsvalg. Dagbladet ønsker å løfte fram de gode sakene som ellers går under radaren i riksmediene

- Vi går bredt ut og ønsker debatt om alt fra ulv til skolepolitikk. De gode sakene kommer vi til å profilere i Dagbladets andre kanaler.

- Det blir et spennende valg både fordi det sees som en prøve for valget i 2017, og fordi det er veldig jevnt mellom blokkene rundt om i Norge. Mange steder kommer vi til å se et skifte dersom de grønne kommer på vippen, sier Aurdal.

Ønsker nye stemmer Debattredaksjonen kommer til å invitere inn kjente stemmer til debatten, men Aurdal oppfordrer også folk flest til å sende inn stoff til den nye plattformen.

- Om dette blir en suksess avhenger av om folk engasjerer seg. Vi skal legge til rette for debatt, så håper jeg folk bidrar, sier hun.

- Lokal debatt har stor overføringsverdi til samfunnsproblemer i forskjellige deler av landet. Flere lokale medier gjør en god jobb, men mange kjenner nok på habilitetskonflikter i nærmiljøet. Vi vil finne fram lokale meningsbærere som kan ta opp de store temaene som velgerne landet rundt er opptatt av.

Suksess med debatt Dagbladet har tidligere hatt suksess med nettsatsingen «Dagbladet Meninger» som vant Årets nisjenettsted under Mediedagene i Bergen tidligere i år. Nå håper Aurdal at den nye debattsatsingen også vil engasjere.

- Det er vanlig å tenke klikkjournalistikk som enkel enkildejournalistikk om pupper og lår, men vi har vist at leserne er opptatt av analyse og tyngre meningsstoff, sier hun.

- Meningsjournalistikken har alltid vært viktig for Dagbladet og de siste åra har vi hatt suksess med vår nye portal. Nå fortsetter vi å løfte meningsstoffet.

Send inn stoff allerede nå Er du lokalpolitsk engasjert og har skrivekløe? Send inn tekster til Dagbladets nye nettportal allerede nå på http://www.dagbladet.no/meninger/skjema/

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram