Mange vil fortelle deg hva du bør ha lest

Nå kommer den store boklistevåren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Litteraturfestivalen på Lillehammer, i samarbeid med blant annet Dagbladet, har invitert deg til å være med på å stemme på tidenes beste norske bok. Men vi er ikke de eneste som rangerer bøker denne våren.

- Det har bygget seg litt opp i løpet av de siste seks-sju åra, det at vi er mer opptatt av litterær kvalitet. Men i det siste har det også kommet mer i sentrum for litteraturvitenskapen, sier litteraturviter Erik Bjerck Hagen til Dagbladet.no.

Han er en av fire forfattere bak boka «Norsk kanon», som kommer ut på Aschehoug i slutten av mai. Boka tar for seg de 16 mest sentrale norske forfatterskap i perioden 1900 til 1960. Det er et av hele fire litterære kanoniseringsprosjekter denne våren, i tillegg til kåringen av folkets favorittbok.

Fire kanoner

Litteraturfestivalen på Lillehammer skal offentliggjøre «Den norske litterære kanon» under festivalen, en liste over tidenes 25 beste norske bøker. Tidligere i vår ga litteraturviterne Eirik Vassenden og Jørgen Sejersted ut «Lyrikkhåndboken», en samling av de 101 viktigste norske diktene fra middelalderen og fram til i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer