Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Mange vil kjenne seg igjen

Flere norske politikere er gjenkjennelige i Trude Teiges nye kriminalroman «Noen vet».

MAKTENS KORRIDORER: Trude Teige har i likhet med hovedpersonen i hennes kriminalroman, Kajsa Coren, tilbrakt mye tid i maktens korridorer på Stortinget.
MAKTENS KORRIDORER: Trude Teige har i likhet med hovedpersonen i hennes kriminalroman, Kajsa Coren, tilbrakt mye tid i maktens korridorer på Stortinget. Vis mer

|||(Dagbladet): Et eldre ektepar blir funnet drept på en gård. Kajsa Coren, politisk journalist, jobber med å avdekke overgrep mot barn på barnehjem og skoler. Det tyder på at sannheten om alle overgrepene ikke er kommet fram.

Kajsa begynner å forstå at det er en sammenheng mellom drapet på ekteparet og barnehjemsskandalen.

Norsk politikk
Programleder for Tabloid, Trude Teige, tror mange politikere vil kjenne seg igjen i hennes romanen, selv om de har fått andre navn. Boka skildrer norsk politikk og journalistikk fra innsiden.

— Jeg har brukt faktiske hendelser som et bakteppe for historien, men jeg forteller ingenting som ikke er kjent fra før. Alt som går ut over dette, er basert på min fantasi, påpeker hun.

Kolberg og Jagland

I boka sammenliknes blant annet Martin Kolberg med en predikant:

«Mer enn noen gang så han ut som en predikant: tynt hår som hadde samme farge som den grå dressen og en alvorlig, lavmælt, nesten sint stemme som innstendig kunne predikere det glade budskap fra talerstolen på Folkets Hus, velegnet til å tvinge folk til vekkelse...»

Teige beskriver også Thorbjørn Jaglands illebefinnende:

«På båren lå tidligere statsminister Trygve Jonsrud. Han, friluftsmannen som alltid var uforskammet brun, var gusten, gråblek.»

— Jeg håper Kolberg vil ta beskrivelsen av han med godt humør. Ellers er det jo ingen hemmelighet at Jagland kollapset. Selv om jeg ikke så han på båren, er det ikke vanskelig å forestille seg hvordan det var.

Ønsker å bli i TV2
Hovedpersonen i Trude Teiges roman er i likhet med henne selv en politisk journalist fra Asker som jobber for en stor TV-kanal.

— Kajsa gjør det som journalister skal gjøre. Hun er en gravende journalist som kjemper for de svakeste i samfunnet. Boka sier mye om hva jeg brenner for.

Samtidig som Teige gir ut bok er det stor spenning knyttet til hvordan hennes egen arbeidsplass TV2 vil utvikle seg. 130 årsverk skal vekk og det er allerede klart at Tabloid skal legges ned etter nyttår. Teige har uttrykt bekymring for at kanalen vil forvandles til en ren underholdningskanal.

Bygger ned for å bygge opp
— Ledelsen har sagt at de bygger kanalen ned for så å bygge den opp igjen. Jeg har valgt å tro på det. Jeg har stor omsorg og glede for TV2. Det er der jeg ønsker å jobbe. Derfor velger jeg å tro at det kommer bedre dager.

Teige røper at hun allerede har fått jobbtilbud andre steder som hun vil vurdere forløpende. Hun tror imidlertid ikke at hun blir forfatter på heltid.

— Jeg vet ikke om jeg hadde vært en god skribent hvis jeg ikke fikk impulser fra jobben som journalist.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling