Mange vil lese Ishmaels historie

«En bedre dag i morgen» klatrer på Boklista.

(Dagbladet.no): - Jeg husker i detalj hva som skjedde i krigen, og jeg vil aldri glemme det. Det er både en velsignelse og en forbannelse, sa den tidligere barnesoldaten Ishmael Beah da Dagbladet.no møtte ham for noen uker siden.

Nå klatrer boka han har skrevet om sin rolle i borgerkrigen i Sierra Leone, «En bedre dag i morgen», fra 15. til 7. plass på lista for generell litteratur.

Espen Olafsens bok «Hva skal vi med stjerner nå?» ligger fortsatt på topp, etterfulgt av Kirsty Neales «Gutteboka!» og Astrid Nøklebye Heibergs «Endring og undring», som begge er storklatrere denne uka.

På 4. plass debuterer Edward Ensors enkelt titulerte bok «Fotball», mens Simon Sebag Montefiores bok om «Den unge Stalin» også er ny på lista med en 12. plass.

Jo Nesbøs barnebokdebut «Doktor Proktors prompemedisin» debuterer på 8. plass på lista for skjønnlitteratur, plassen bak hans nye krimsuksess for voksne, «Snømannen».

Boka er også grunnen til at Roy Jacobsens roman «Marions slør» rykker ned en plass, til den 12. mest solgte skjønnlitterære boka på lista som for øvrig er ganske lik som forrige uke.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

LES OGSÅ:

HUSKER I DETALJ: - Noen ganger ønsker jeg at jeg kunne glemme. Men det er ikke mulig, sier han og smiler forsiktig. Foto: MARIA BØRJA
HUSKER I DETALJ: - Noen ganger ønsker jeg at jeg kunne glemme. Men det er ikke mulig, sier han og smiler forsiktig. Foto: MARIA BØRJA Vis mer
FORTSATT PÅ TOPP: Espen Olafsen (til venstre) har skrevet bok om sorgen etter at han mistet kona og datteren i tsunamien for snart tre år siden. Presten Per Arne Dahl har vært med på arbeidet.