Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mange vil vite hva som skjedde med henne i jungelen

Ingrid Betancourt på boklista.

BESTSELGER: Ingrid Betancourts bok om sine år i fangenskap hos FARC-geriljaen i Colombia har fått plass på bestselgerlista. Foto: Lars Eivind Bones
BESTSELGER: Ingrid Betancourts bok om sine år i fangenskap hos FARC-geriljaen i Colombia har fått plass på bestselgerlista. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

(Dagbladet): Det er snart tre år siden Ingrid Betancourt slapp fri, etter å ha sittet i fangenskap hos den colombianske FARC-geriljaen i seks og et halvt år.

Åpenbart er det mange nordmenn som vil vite mer om hva som skjedde i de åra. Betancourts egen bok om tida i fangenskapet, «Selv tausheten tar slutt», spretter denne uka inn på niendeplass på boklista for generell litteratur.

Slår tilbake
Da hun besøkte Norge i forbindelse med lanseringen for to uker siden, sa hun til Dagbladet at hun ønsket å slå tilbake mot alle ryktene som har versert om henne.

- Jeg klarte ikke fortelle barna mine hva jeg hadde vært igjennom, derfor måtte jeg skrive det ned. Etter at jeg ble løslatt har det også versert mange rykter om hva som har skjedd og ikke - derfor vil jeg fortelle min historie. Skriveprosessen var smertefull, samtidig som den hadde en terapeutisk effekt, fortalte hun.

Presidentkampanje
Betancourt ble tatt som gissel da hun besøkte det geriljadominerte området San Vicente i Colombia i februar 2002, i forbindelse med sin egen presidentkampanje. 2. juli 2008 ble hun løslatt etter en militæraksjon.

Ukas andre nykommer på boklista for generell litteratur er Deborah Borgen, med boka «Magisk hverdag». Borgen er kjent fra TV-programmer som «Åndenes makt» og «Fornemmelse for mord», og i sin nye selvutviklingsbok forteller hun om et treningsprogram som skal kunne hjelpe oss å åpne for våre egne individuelle muligheter.

Se hele boklista her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media