DEBATT

DEBATT: Private barnehager

Mangelfull finansiering av bemanningsnormen

Inntil bemanningsnormen er finansiert har vi vært nødt til å midlertidig bremse ansettelse av fagarbeidere.

BARNEHAGE: Espira svarer på kritikken om ansettelse og kvalifiseringer. Foto: NTB Scanpix
BARNEHAGE: Espira svarer på kritikken om ansettelse og kvalifiseringer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladet hadde nylig en sak som fokuserer på kvalitet i barnehager. Vi synes det er et sunnhetstegn at media og politikere er opptatt av kompetanse og kvalitet i barnehagesektoren. Vi er alle opptatt av at barn skal ha en best mulig start på livet gjennom et best mulig barnehagetilbud.

I Espirabarnehagene har vi ca. 2500 dyktige ansatte. Nærmere 1000 av disse er utdannet barnehagelærere og over 400 har fagarbeiderutdanning (dvs. fagbrev i barne- og ungdomsarbeiderfaget eller tilsvarende). Vi har en god blanding av ansatte med lang ansiennitet og ansatte med kortere ansiennitet. Våre medarbeidere har variert bakgrunn, og kompetanse, men alle medarbeidere har gode utviklingsmuligheter i Espira.

Vi jobber for å gi barn en god barnehagehverdag, i tråd med de forventningene som er gitt i lovverket. Vi satser på kompetanse og kvalitet i barnehagene. Kvalitet i barnehagen handler selvsagt aller mest om de ansatte, deres kompetanse og ikke minst deres pedagogiske praksis og samspill med barna.

I Espira jobber vi systematisk med å bygge og videreutvikle god kompetanse hos alle ansattgrupper. Vi har igangsatt et helhetlig arbeid med å vurdere og videreutvikle kvalitet i barnehagen, Espira BLIKK, som alle barnehager og alle ansatte er med på. Vi tror på barnehagen som en lærende organisasjon, og inviterer med dette politikere til å høre mer om dette arbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer