Norsk næringsliv har gjennomført en rekordstor næringslivsdelegasjon til Kina, og dørene har igjen åpnet seg til verdens største middelklasse og et asiatisk marked med en befolkning på over fire milliarder. I Beijing og Shanghai signerte norske bedrifter 19 avtaler om næringssamarbeid.
Dørene til Asia og andre internasjonale markeder åpnes, og setter krav til et oppdatert norsk industri- og næringsliv. Men har selskapene kompetansen som kreves for å forstå det markedet de ønsker å operere i? Og kanskje enda viktigere – forstår vi hvorfor det lønner seg?
Forskning viser en sammenheng mellom bedrifter som scorer høyt på mangfold og økt lønnsomhet. De bedriftene som er best på mangfold i form av etnisitet kan øke inntjeningen med opptil 35 prosent. For mangfold i form av kjønn er tallet 15 prosent, ifølge McKinseys rapport fra 2015.
På tross av de positive resultatene viser norske bedrifter til lave tall når det gjelder mangfold. Bare 15 prosent av de ansatte har en ikke-etnisk norsk bakgrunn og bare 31 prosent er kvinner, ifølge Accenture sin undersøkelse blant 70 selskaper i fjor. NHOs kompetansebarometer viser at norske ledere rangerer kulturell forståelse nederst på listen over viktig personlig kompetanse.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger