Mangfoldig slektsdrama

Ekteparet Aguero, begge zoologer, befinner seg i Zapatasumpen 1948, brått forvandles det som kunne virke som en idyll - ektemannen skyter hustruen. Var det et mord eller et vådeskudd?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Spørsmålet forfølger de to døtrene Reina og Constancia. To middelaldrende kvinner, begge mødre, men med vidt forskjellige liv. Reina er ugift elektriker på Cuba, kalt compañera Amazona på grunn av sin fysiske styrke og sin erotiske appetitt. Constancia lever i trygt ekteskap og selger kosmetikk i Miami. Etter mange års atskillelse møtes søstrene og begynner å nøste opp dramaene som har preget livene deres: Morens brå død, farens selvmord få år etter, revolusjonen på Cuba, tilstanden på øya nå på 1990-tallet.

Vifte

Cristina Garcia er født i Havanna, den forrige romanen hennes - «Kubanske drømmer» - ble oversatt til flere språk. (Norsk i 1994.) I denne romanen benytter Garcia flere stemmer, hun lar fortellingene til de to søstrene og de voksne barna deres brytes av farens opptegnelser og hans minner om sin far, den boklærde utvandreren fra Galicia som ble en høyt skattet sigararbeider. Dermed slår Garcia opp en vifte der hun kan vise historiens grep på personene sine: «Enkelte dager har jeg fortida på ryggen som en varm tåke,» stønner en av de unge som i påtvungen kynisme selger seg til turistene i Havanna. Mens de gamle eksilkubanerne i Miami ønsker at revolusjonen var reversibel i håp om å knuse El Comandante.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer