Diana-venninne om «The Crown»:

- Manglende respekt

Dianas venninne, Jemima Khan (47) mener «The Crown» ikke behandlet prinsessens historie med respekten den fortjener.

«FOLKETS PRINSESSE»: Sesong fem og seks av «The Crown» skal ta for seg livet til Prinsesse Diana frem til hennes død i 1997. Den australske skuespilleren Elizabeth Debicki tar over stafettpinnen for Emma Corin, som spilte Diana i de tidligere sesongene. Foto: NTB
«FOLKETS PRINSESSE»: Sesong fem og seks av «The Crown» skal ta for seg livet til Prinsesse Diana frem til hennes død i 1997. Den australske skuespilleren Elizabeth Debicki tar over stafettpinnen for Emma Corin, som spilte Diana i de tidligere sesongene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Den femte sesongen av kongefamiliedramaet «The Crown» er duket til premiere i november 2022. Handlingen i den lenge etterlengtede sesongen vil være satt til 1990-tallet. Den vil ta for seg blant annet den kongelige skilsmissen og prinsesse Dianas død i 1997.

Dianas nære venninne, film- og TV-produsent Jemima Khan (47), hoppet inn i skriveprosessen til den kommende sesongen i håp om å ære prinsessens minne. Nå har hun trukket seg fra produksjonen, skriver The Guardian.

Respektløst

I 2019 ble Khan spurt om å være medskribent og konsulent i seriens femte sesong av «The Crown»-serieskaperen, Peter Morgan.

I et intervju med Sunday Times forteller Khan at hun aldri hadde uttalt seg om vennskapet til Diana i offentligheten og at hun først etter nøye omtanke bestemte seg for å takke ja til tilbudet.

TRAKK SEG: Etter et halvt år med arbeid i «The Crown»-skriverommet trakk Dianas venninne, produsenten Jemima Khan sitt bidrag fra produksjonen. Foto: NTB
TRAKK SEG: Etter et halvt år med arbeid i «The Crown»-skriverommet trakk Dianas venninne, produsenten Jemima Khan sitt bidrag fra produksjonen. Foto: NTB Vis mer

Khan forteller at hun jobbet med Morgan i manusutviklingsprosessen fra september 2020 til februar 2021, da det plutselig skar seg. Khan mente at Morgan ikke overholdt vilkårene i samarbeidsavtalen.

- Da jeg innså at den historien ikke kom til å bli fortalt med den respekten og medfølelsen jeg håpet på spurte jeg om å få alt av mitt bidrag trukket fra serien og takket nei til å være i rulleteksten, sier Khan til Sunday Times.

Skrev om sjokk-intervjuet

Ifølge Evening Standard jobbet Khan hovedsakelig med plottene rundt Dianas romanse med hjertekirurgen Hasnat Khan og den egyptiske milliardærsønnen og filmprodusenten Dodi Al-Fayed.

I tillegg skal hun også ha jobbet med historien om det kontroversielle BBC Panorama-intervjuet med journalisten Martin Bashir.

Tidligere i år sto BBC-direktør Tim Davie fram med en unnskyldning på vegne av kanalen etter en lang gransking av 1995-intervjuet med Diana som fastslo at intervjuet brøt med kanalens retningslinjer.

Avkrefter forfatter-rolle

Pressekontakten for «The Crown» avkrefter at Khan var direkte ansatt som forfatter i en pressemelding i Sunday Times.

- Jemima Khan har vært en stor støtte for «The Crown» siden første sesong, som både fan og venn av showet. Hun har vært del av et stort nettverk av ulike, velinformerte kilder som har bidratt med omfattende informasjon og research til våre forfattere for å støtte konteksten til dramaet som ligger bak «The Crown», skriver The Crown-pressekontakten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer