- Mangler visum

Angelina Jolie og Billy Bob Thornton har fått en liten baby fra Kambodsja. Men adopsjonen er ikke godkjent av amerikanske myndigheter.

Skuespillerparet på 26 og 46 år ble foreldre til den syv måneder gamle babyen denne uka.

Forbudt å adoptere fra Kambosja

Den amerikanske ambassadøren i Kambodsja sier i dag at babyen bare har pass fra sitt eget land, og at Maddox, som er navnet på knøttet, mangler visum til sitt nye hjemland, skriver Ananova.

I desember forbød amerikanske myndigheter adopsjon fra Kambosja på grunn av rapporter som fortalte om illegalt kjøp av babyer fra fattige mødre. Adopsjonshaier selger ungene videre til barnehjem.

- Men søknader innsendt før desember behandles fortsatt. Og hver sak behandles nøye for å forsikre at barna virkelig er foreldreløse, sier ambassadør Kent Windemann.

Kan ta uker eller måneder

Maddox er i samme båt som hundrevis av andre. Det kan ta alt fra noen uker til flere måneder å få saken ferdigbehandlet.

Jolie og Thornton forteller at de traff barnet på besøk i et barnehjem i landet i november i fjor. Jolie spilte inn «Tomb Raider» i Kambodsja på den tida.

Myndighetene i Kambodsja godkjente adopsjonen mandag, etter flere måneder med grundig gjennomgang av barnets bakgrunn.

Men selv om de er verdensberømte kan ikke paret regne med spesialbehandling.

- Det er ikke rettferdig mot de andre familiene som har søkt om å adoptere herfra, sier ambassadøren. Men han tilføyer at de ikke har noen grunn til å tro at Maddox er et kjøpt barn.

NYBAKTE FORELDRE:</B> Billy Bob Thornton og Angelina Jolie er glade over å ha blitt foreldre. Nå håper de på rask saksbehandling og et lykkelig utfall.
ENGASJERT: Angelina Jolie gråter foran logoen til UNHCR på en pressekonferanse om flyktninger. Jolie er goodwill-ambassadør for FN.