Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Manic tenning

De pompøse anti-ironiheltene Manic Street Preachers lot seg ikke knekke av snøstorm på fjellet og avlyst konsert i Bergen på torsdag. Da bandet inntok Rockefeller seint fredag kveld var det med stor selvtillit og tenning.

Manic Street Preachers er det triste og såre walisiske bandet som har skåret seg inn i kritikernes og publikums hjerter i Storbritannia, og denne høsten også her til lands.

All melankolien og tristessen til tross; liveutgaven av bandet framsto fra første stund som en potent og kontant affære. Den noe sytete stilen i enkelte av gruppas cd-øyeblikk var helt glemt da de sparket hardt ifra på ekte rockemåte med «Australia» fra det to år gamle «Everything Must Go»-albumet.

Tett og hardt

Denne energiske holdningen viste seg å gjelde for hele konserten, og den nye «You Stole the Sun From My Heart» ble pumpet ut, tett og hardt, til publikums store allsangglede.

Deretter kom låter som «Tsunami», «Faster» og «The Everlasting», og den første halvtimen ble rundet av i ren triumfstil med «Everything Must Go».
Da Manic Street Preachers spilte på den svært tynt besøkte Oslo-klubben Alaska vinteren 1992, viste de seg som et svakt og amatørmessig liveband. Fredagens konsert viste et langt sikrere og mer erfarent band, samtidig som de drar med seg sine punkete og sjarmerende primitive røtter fra debuten «Generation Terrorists».

Hull

Men det er på det rene at den forsvunne Richey Edwards har etterlatt seg et hull i bandets midte. Tidvis blir det noe litt tamt over gruppas sceneutstråling. Vokalist James Dean Bradfield har ikke valgt å være innadvendt; som scenepersonlighet er og blir han veldig flat. Og i lengden blir bassist Nicky Wire litt alene med sin coole, slentrende og lett amerikanske rock star-holdning.

Innimellom virker også bruken av en innleid keyboardist noe famlende og overdreven, men som helhet bød fredagskvelden på en flott konsertopplevelse. Den manglende karismaen tok bandet igjen på sin hengivenhet overfor publikum og eget materiale. Dean Bradfield er også en meget sterk vokalist som tyner stemmen sin til det ytterste, men uten å gå over grensen.

Avslutningen ble en ren fest med årets «If You Tolerate This Your Children Will Be Next», bandets første hit «You Love Us» og den alltid like hektende «A Design For Life» på rekke og rad.

I mars kommer Manic Street Preachers tilbake for å gjøre norgesturné, og det er god grunn til å glede seg allerede.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling