Manics om Hillsborough-tragedien

Fjerde-albumet fra Manic Street Preachers er i ferd med å ta form. Til NME sier James Dean Bradfield at de er «sånn omtrent halvveis». De har skrevet 18 sanger, men mangler ifølge Bradfield en eller to sanger. Et dobbel-album på vei?

Mike Hedges sitter i produsentstolen - samme mann som gjorde suksessalbumet «Everything Must Go» (1996). Mesteparten av arbeidet blir gjort i Frankrike. Noe mixing er foretatt i George Martins (The Beatles) Air Studios i London, mens noen låter er spilt inn i Rockfield Studios i Wales.

Hillsborough

Albumet planlegges utgitt i september, med en singel som forsmak seint på sommeren.

Bradfield avviser blankt ryktene om at det nye albumet skal likne mest på «The Holy Bible», bandets andre album.

- Det ville vært fryktelig synd..., sier han.Hva han imidlertid kan bekrefte, er at albumet inneholder en låt om fotballtragedien på Hillsborough stadion i 1988 - der hooligans fra Juventus- og Liverpool brakte sammen med tragisk resultat. Bradfield karakteriserer sangen som den mest «episke» de har skrevet.

Det er ikke første gang Manic Street Preachers engasjerer seg nettopp i forhold til denne tragedien. I fjor deltok de på den utsolgte Hillsborough Justice Concert, på Liverpools hjemmebande Anfield Road, der alle inntektene gikk til etterlatte som arbeider for full oppklaring. På live-albumet fra konserten, deltok Manic Street Preachers med «Raindrops Keep Falling On My Head» og «You Love Us».Det er nå tre år siden Manic Street Preachers ble ramma av tragedien Richey Edwards: 1. februar 1995 sjekka gitaristen ut fra et London-hotell - for siden aldri å vise seg.