Manipulerte bort ti kilo fra promobilde

Ny programleder i CBS ble «slanket» før hun skulle på skjermen.

(Dagbladet.no): Den profilerte tv-personligheten Katie Couric meldte nylig sin overgang fra NBC, der hun ledet «Today Show», til CBS. Der skal hun stå i spissen for «CBS Evening News» - et av USAs mest sette nyhetsprogram.

Couric begynner i den nye jobben 5. september, og CBS har markedsført hennes ankomst for flere millioner kroner. Men all markedsføringen har ikke vært av det gode slaget.

Redigerte bort ti kilo

Det er den nyhetsorienterte bloggen TVNewser som først oppdaget at noen hadde tuklet med et offisielt promobilde av Couric.

På det samme bildet, publisert med fire måneders mellomrom, hadde nemlig rundt ti kilo blitt photoshoppet vekk fra kroppen til Couric.

Originalbildet var sendt ut av CBS i mai, da overgangen mellom fjernsynskanalene først ble kjent. Det manipulerte bildet dukket opp i september-utgaven av CBS\' eget magasin Watch!, som blant annet distribueres på alle American Airlines-flyvninger (last ned en pdf av utgaven her).

- Mer å elske

Couric selv visste ikke om denne manipuleringen før saken dukket opp i aviser over hele USA.

SLANKET: Fotoavdelingen i CBS mente åpenbart at deres nye nyhetsanker Katie Couric hadde noen kilo for mye. De ble raskt borte i Photoshop. Foto: CBS / SCANPIX / DAGBLADET.NO
SLANKET: Fotoavdelingen i CBS mente åpenbart at deres nye nyhetsanker Katie Couric hadde noen kilo for mye. De ble raskt borte i Photoshop. Foto: CBS / SCANPIX / DAGBLADET.NO Vis mer

- Jeg likte det første bildet best, fordi det er mer av meg å elske der, sa hun som eneste kommentar via sin talsperson.

Ifølge CBS-talsmann Gil Schwartz ble manipuleringen foretatt av en person i CBS\' fotoavdeling som «ble litt overivrig». Vedkommende som tabbet seg ut trenger imidlertid ikke frykte for å miste jobben.

- Jeg har snakket med fotoavdelingen vår, og vi har diskutert dette. Jeg tror de nå forstår at dette er noe vi ikke skal gjøre i fremtiden, sa Schwartz til AP.

Spøkte med saken

- Jeg ble åpenbart overrasket og skuffet da jeg hørte om dette, sa nyhetssjef Sean McManus i CBS til AP.

Episoden var imidlertid ikke alvorlig for nyhetssjefen, ettersom han fulgte opp med denne kommentaren:

- Jeg har nå spurt om å få åtte centimeter lagt til på høyden min i det offisielle CBS-bildet mitt.

Ville ikke skjedd i Norge

Manipulerte bort ti kilo fra promobilde

At promobilder av norske programledere tukles med, er helt utelukket ifølge pressesjef Ingerid Medhus i TVNorge.

- Vi prøver å ta bilder av programlederne på en måte som gjør både programmet og programlederen troverdig. Da vi for eksempel tok bilder av Tom Stiansen, som skal lede «71° nord», tok vi ham ut i friluft, sier Medhus.

- Det ville vært helt tullete om vi skulle gjort noe sånt her i lille Norge. Om vi sendte ut et bilde som viser noe annet enn de bildene dere tar på pressekonferanser, ville det blitt oppdaget med en gang. Her i lander rusler jo kjendisene rundt på gata, og handler på Rimi - hvem som helst kan jo se hvordan de egentlig ser ut.

KJENDIS: Når en så profilert person som Katie Couric går fra NBC til CBS, blir det lagt merke til i USA.
PÅ FORSIDEN: Couric har stått i bresjen for en opplysningskampanje for tykktarmskreft etter at hun mistet mannen sin til sykdommen.