Manisk møte

Marxistsosialistene i Manic Street Preachers tok seg tid til en ultrakommersiell norgesvisitt i går: I en time signerte de plater til fansen i en platebutikk i Oslo.

Deretter bar det rett til Gardermoen igjen.

Bandet er aktuelle med sin sjette cd, «Know Your Enemy».

- Dette er kanskje ikke det morsomste vi kan tenke oss, men vi treffer jo fansen på en annen måte enn på konsertene. Og så kommer vi tilbake til Quart i sommer, sier vokalist James Dean Bradfield.

Elsket Cuba

Wales-bandet var nylig det første vestlige rockebandet som holdt konsert på Cuba. Med selveste Fidel i salen.

- Cuba var et høydepunkt, det er den morsomste konserten vi har hatt. Cuba er det eneste stedet jeg har vært, hvor folk faktisk arver sin egen kultur uten at den blir infisert av McDonalds og MTV, sier Bradfield.

Gigantfan

Blant de flere hundre fansene som tålmodig ventet i kø for å få autografer i går, var Jan Thomas Holmlund (18) fra Lunner på Hadeland.

- Dette var stort. Jeg har 64 cd-er og noen-og-førti vinylplater med Manic Street Preachers og bruker nok omtrent en time hver dag på Internett, hvor jeg chatter med andre fans og sånt. De er verdens beste band. Tekstene, melodiene og stemmen til Bradfield gjør dem spesielle. De har holdninger som jeg har sansen for, sier han.

Vil spille live

- Jeg var sånn selv, jeg, i den alderen. The Clash var min greie, sier Bradfield .

Neste uke starter bandet sin turné i Storbritannia, før de resten av sommeren skal gjeste festivaler over hele Europa.

- Nå er vi lei av å mime i tv-show og desperate etter å spille live.

SUPERFAN: Jan Thomas Holmlund (t.v.) hadde et stort øyeblikk da han fikk møte sine helter i Manic Street Preachers i går, James Dean Bradfield, Nicky Wire og Sean Moore.