Mann bak nettkampanje mot Mads Gilbert beklager

Startet kampanjen på Twitter fra bomberommet.

- Mads Gilbert utfører arbeid jeg setter enormt stor pris på, det som skjer med de sivile på Gaza er tragisk. Man kan snakke om menneskelige skjold eller om Hamas så mye man vil, men det er egentlig ikke det mest sentrale - det er menneskers liv dette dreier seg om, på begge sider, sier Hen Mazzig.

Han er mannen som for to uker siden startet emneknaggen #norwegiandrconfirmed på Twitter og med det startet et skred av kritikk og latterliggjøring av den norske legen.

Veteran fra hæren Mazzig reagerte da den palestinske journalisten Rania Khalek postet et intervju med Mads Gilbert på Twitter. Der sa hun at den norske legen bekreftet at den israelske hæren bruker ekspreimentelle våpen på Gaza.

- Electronic Intifada er en side som er notorisk for å spre hat mot jøder. Å se en artikkel som hevder at den israelske hæren bruker bomber som er i stand til å smelte knokler, var opprørende. Det er simpelthen ikke sant. Jeg er veteran, jeg var fem år i hæren og det vet jeg, sier Mazzig. 

Mazzig oppfordret andre brukere på nettstedet til å komme med eksempler på andre ting en norsk lege kan finne på å si. 

- La oss lage dette til en trend, #NorwegianDrConfirmed. Fortell oss hva han bekrefter. 

Og så var det i gang. En rekke brukere av nettstedet benyttet anledningen til å gjøre narr av Gilbert, mens andre tok til motmæle. 

Gilbert har ikke bekreftet Gilbert selv har sagt til Dagbladet at han ikke har bekreftet noen ting, men at han og de andre legene som har jobbet på Gaza har sett skader som kan tyde på bruken av såkalte DIME-bomber.

Det har både Gilbert og andre leger uttalt seg til pressen om ved flere anledninger. 

- Jeg vet at han har sagt at det ikke finnes definitive bevis for denne typen bomber, og jeg vet også at han har trukket tidligere kontroversielle uttalelser om 11. september, sier Mazzig. 

Satt i bomberom Mazzig forteller at at han har fått en rekke, tildels hatefulle og krasse, tilbakemeldinger på påfunnet, også fra nordmenn.  

- Jeg leste det da jeg var i et bomberom sammen med moren min og det var flere eksplosjoner over huset mitt. Det var settingen, og derfor svarte jeg så krasst, sier han og understreker nok en gang at  

- Det er trist at det arbeidet han utfører overskygges av slike ting, og det er trist at min reaksjon på nettet endte med hets og latterliggjøring. Det var ikke intensjonen. Det var bare en spontan reaksjon skapt av frykten vi føler akkurat nå. 

BEKLAGER: Hen Mazzig har mottatt voldsomme reaksjoner på #norwegiandrconfirmed-kampanjen på Twitter. Foto: Privat
BEKLAGER: Hen Mazzig har mottatt voldsomme reaksjoner på #norwegiandrconfirmed-kampanjen på Twitter. Foto: Privat Vis mer