Mann drakk 10 øl, ba sjefen dra til helvete og fikk sparken - men vant i retten

Kan bety slutten for gratis alkohol på firmafester i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kan gå mot alkoholfrie firmafester i Australia framover etter en uvanlig rettsrunde nå er overstått.

En mann som fikk sparken etter å ha opptrått særdeles ufint på firmafest, får nå oppreisning etter at retten mente arbeidsgiver selv må stå ansvarlig for de ansattes oppførsel når alkoholen får flyte fritt på firmaets regning.

Det var på en juletilstelning at mannen ifølge Sydney Morning Herald hylte nedpå minst 10 øl før han gikk bort til sjefen og ba vedkommende «fuck off» - eller dra til helvete på godt norsk. 

«Hvem pokker er du?» Også en annen kollega skal ha fått så hatten passet: «Hvem pokker er du? Hva gjør du egentlig her?» skal mannen ha ropt. 

Den beduggede mannen skal også ha oppført seg jevnt over ufint hele kvelden, spesielt mot kvinnelige kolleger, som han blant annet skal ha bedt om å få se undertøyet til, og jevnlig invitert hjem til en hyrdestund.

Første dag tilbake på jobb etter den infamøse festen skal mannen umiddelbart ha fått sparken, med oppførselen på julebordet som begrunnelse.

- Fullstendig forutsigbart Avskjedigelsen endte i retten, og her er det nå konkludert med at en arbeidsgiver ikke kan pålegge sine ansatte visse moralske standarder på fester dersom alkoholen er gratis. 

Rettsvesenet i Australia konkluderte nemlig som følger: Dersom det er mye alkohol inne i bildet, burde alle forstå at noen mennesker begynner å oppføre seg om idioter.

- Dersom alkohol serveres fritt er det fullstendig forutsigbart at noen individer vil konsumere mye og oppføre seg uakseptabelt, sier Adam Hatcher, nestleder i Fair Work Commission til avisa The Independent.

Ifølge Sydney Morning Herald kan dette få store ringvirkninger i Australia, og føre til julebord og andre større evnementer gjennomføres med begrenset - eller til og med uten - alkohol, nå som arbeidsgiver ikke kan stille enkeltindivider selv til ansvar for deres oppførsel i fylla.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer