Mann for sin lue

Engelske Badly Drawn Boy skriver sanger med snåle tekster og skranglete melodier. For mange er han popmusikkens redning.

Damon Gough, som skjuler seg bak kunstnernavnet Badly Drawn Boy, har fått den prestisjefylte engelske prisen Mercury Prize for beste album med The Hour of Bewilderbeast. Han selger plater som bare rakker`n og turnerer så det står etter. Sangene hans er korte, virker ofte uferdige og har ikke verdens mest utfordrende melodier. Allikevel blir han nevnt som den seriøse popens motvekt til de glansede tenåringsidolene som hersker på hit-listene.

Badly Drawn Boy, som nesten aldri tar av seg lua, står fram som en slacker med snev av grunge og merkverdigheter. Tekstene gjenspeiler en nesten spirituell tro på kjærlighet og gjemmer mange hemmeligheter. Ikke minst vitner de om humor og menneskelig innsikt. Etter årevis på gutteværelset med gitar og båndopptaker traff han DJ`en Andy Votel i Manchester og sammen lagde de plateselskapet Twisted Nerve. Der ga Badly Drawn Boy ut singler og EP`er. Låta Nursery Rhyme som han bidro med på Psyence Fiction, James Lavelle og DJ Shadow\'s UNKLE album, slo an og det gikk ikke lang tid før han blei plukka opp av selskapet XL Recordings. Der så debutalbumet The Hour of Bewilderbeast dagens lys.

Nerven i musikken kan minne om artister som Nick Drake, Gram Parsons, Scott Walker og Bob Dylan. Musikalsk er det gitaren som regjerer, med blues-innslag og stille magi. Når Badly Drawn Boy går på scenen kan det godt tenkes at han snakker like mye som han synger. Uansett er det stygg-vakkert og gripende det han kommer med. Sjekk ut hjemmesida hans for rariteter og et blikk inn i Badly Drawn Boys mystiske verden.