Mann for sine hatter

Knut Reiersrud er aktuell med både ny plate og ny hatt. Begge deler kan du få oppleve på Notodden Blues Festival i morgen og lørdag.

-  Å snakke om musikk er noe av det verste jeg vet, i hvert fall når jeg må snakke om min egen musikk, Det er så vanskelig å sette de riktige ordene på det, sier Knut Reiersrud oppgitt.

Enmannsprosjekt

Selv om Knut har problemer med å snakke om musikk, har han ingen problemer med å spille. Mandag slippes hans nyeste album «Pretty Ugly», som tirsdag fikk en femmer på terningen av Dagbladets anmelder. I tillegg til å produsere, synger og trakterer han alle instrumentene selv.

-  Det begynte med at min gode venn H.P. Gundersen utfordret meg til å lage et album med et mer nedstrippet lydbilde. Jeg lovet at jeg skulle lage ei plate innen et år hvor jeg spilte alle instrumentene selv, og nå har jeg gjort det, forteller Reiersrud. Gundersen er bergensk produsentguru og mannen bak Sondre Lerche, Natalie Nordnes m.fl.

Er hattegal

Foruten glimrende fingerferdigheter på gitaren, er Knut Reiersrud også kjent for sin interesse for rare hatter. Og i god tradisjon stiller han med nyinnkjøpt hatt på coveret av den nye plata.

-  Den hatten kjøpte jeg på den kinesiske muren i fjor høst. Den er laget av ekte kinesisk fjellrev, og jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å prute den ned til 30 kroner etter beinharde forhandlinger, forteller han videre.

Selv om Reiersrud er fornøyd med å ha vært alene i studio, deler han mer enn gjerne spotlighten på scenen med andre artister. På Notodden Blues Festival har han med seg både fullt band og svenske Sven Zetterberg.

Gode venner

-  Bluesfestivaler er glade i å sette sammen sine egne band, og i den anledning fikk jeg en forespørsel om jeg ville spille med Sven. Vi er gode venner fra før, og har tidligere gjort flere prosjekter sammen, så det blir bare moro, avslutter Reiersrud.

Historien deres går helt tilbake til gruppa Four Roosters fra 1980 til 1984 - der også en annen festivalartist, Kristin Berglund, var med.

HATTEGAL: Knut Reiersrud har en ny hatt til enhver anledning - denne gang fordi han har lansert ei ny plate. Denne hatten har han kjøpt på ferie på Kreta.
1998: Ny plate og ny lue: «Soul Of A Man».
1999: I Bluesakademiet i Oslo Konserthus.
2001: Konsert under Molde Jazzfestival.
2003: Konsert med Buskerud i Bergen.