Mann for sine støvler

Komedie om Jimmy som elsker fotball og Manchester City.

Fotball gjelder som kjent mer enn både liv og død, og for en 15-årig tilhenger av Manchester City i nevnte by, er sporten i tillegg direkte helseskadelig.

Unge Jimmy Grimble (Lewis McKenzie) vil ikke annet enn å spille ball, men selvtilliten er på sparebluss, han bankes flat av andre gutter, treneren (Robert Carlyle) er apatisk, og på hjemmefronten er mors nye kjæreste uutholdelig til stede. Litt magi er altså sårt tiltrengt. Den kommer i form av et par avlagte fotballstøvler fra en hjemløs kvinne.

Nå er John Hays sjarmerende komedie temmelig erkebritisk - stuvende full av nedslitte arbeiderstrøk, grått vær og rappkjeftede mennesker. Magien her er derfor høyst hverdagslig, omtrent like realistisk som karaktertegningen.

Gode skuespillere som Carlyle og Ray Winstone har ingen problemer med å gi liv til sine skikkelser. De har hatt større utfordringer, for det meste hviler på unge McKenzie og hans naturlige omgang med Jimmys strabaser.

Regissøren henger litt fast i overtydeliggjøringens lumske grep. Jimmys fortellerstemme spar åpenbare poenger inn, bruken av sakte film på strategiske punkter gjør det samme. Men lille Grimble er hyggelig nok, og et godt poeng behøver jo ikke nødvendigvis å være originalt.