Ivan den Grusomme

Mann i vodkarus ramponerte ikonisk bilde av Ivan den grusomme

Angrep maleriet med stang.

KJENT MALERI: Ilya Repin er en av Russlands mest kjente kunstnere fra det 19. århundre. Han står bak maleriet «Ivan den grusomme og hans sønn Ivan, 16. november 1581», som fredag ble ramponert av en beruset mann på et statlig galleri i Moskva. Foto: AKG Images / Scanpix
KJENT MALERI: Ilya Repin er en av Russlands mest kjente kunstnere fra det 19. århundre. Han står bak maleriet «Ivan den grusomme og hans sønn Ivan, 16. november 1581», som fredag ble ramponert av en beruset mann på et statlig galleri i Moskva. Foto: AKG Images / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Like før Tretyakov-galleriet i Moskva stengte dørene fredag, gikk en beruset mann til angrep på et maleri av den beryktede russiske tsaren Ivan den grusomme.

Mannen brukte ei metallstang til å knuse glasset som beskyttet «Ivan den grusomme og hans sønn Ivan, 16. november 1581», som maleriet i sin tid ble døpt av kunstneren Ilya Repin.

Repin er en av de mest berømte russiske kunstnerne fra det 19. århundre, og kunstverket regnes som en ikonisk portrettering av tsaren Ivan, skriver Telegraph.

Svært skadet

Den britiske avisa gjengir en uttalelse fra Tretyakov-galleriet, der det framgår at bildet - som ble malt i 1885 - ble svært skadet i angrepet:

«Lerretet gikk i stykker på tre forskjellige steder i midten av bildet, på figuren av tsarens sønn. Kunstnerens originale ramme ble svært skadet av fallende glasskår.»

De mest dyrebare delene av maleriet, ansiktet og hendene til tsaren og hans sønn, ble ikke truffet av metallstanga.

Drakk vodka

Mannen bak angrepet, en 37 år gammel russer, ble pågrepet på stedet av politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer