DEBATT

Transpersoner:

Mann kan ikke bli kvinne

Per er ikke «egentlig» jente fordi han liker kjoler og neglelakk. Å snekre, ha kort hår og være «butch» gjør ikke en pike til gutt. Akkurat nå er trans mote.

KJØNNSNØYTRALITET: En mann kan endre sin juridiske status til kvinne uten operasjon eller hormoner, skriver Kari Jaquesson. Foto: John Arehart / Shutterstock / NTB Scanpix
KJØNNSNØYTRALITET: En mann kan endre sin juridiske status til kvinne uten operasjon eller hormoner, skriver Kari Jaquesson. Foto: John Arehart / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Helt enig i tittelen på artikkelen, det summerer hele transfenomenet. Trans er kolonialisme, okkupasjon og imperialisme av kvinne og kvinners historie og våre rom. Hatet og misunnelsen mot hunkjønn -female- er åpenbar fra disse ekstremistene.» skrev jeg om artikkelen «Transaktivisme er kvinnehat i drag.»

En sangerinne ønsket ikke å bli kalt «cis-kvinne», bare «kvinne». Dette utløste en flom av utskjelling, trusler og raseri fra transaktivister i et slikt omfang at hun valgte å slette meldingen. For transideologene er «kvinne» hatprat. Daisy Sælen Hafstad og Vegard Rødseth Tokheim er visst enige i det.

Nå kan menn beholde helskjegget og juridisk sett «bli» kvinner ved å fylle ut et skjema, men selv ved amputasjon av penis og testikler, hormontilskudd, klær og sminke vil en mann aldri bli til en kvinne.

Kari Jaquesson
Kari Jaquesson Vis mer

Det de gjør er å etterligne det de tror er en kvinne og det står de jo fritt til å gjøre. En DNA-prøve vil dog alltid vise at han er en mann. Han kan ikke inkluderes i de bevegelsene, kvotene og sikre rommene som er reservert for kvinner. Det er konkrete årsaker til at vi har måttet etablere slikt.

Så jeg er i så måte «TERF» (Trans Exclutionary Radical Feminist). Dette begrepet brukes som påskudd til å utøve vold og fremsette trusler mot kvinner som ikke aksepterer at menn er kvinner. Hva fremmer Sælen Hafstad og Rødseth Tokheim ved å bruke dette begrepet? Menn blir ikke utsatt for trusler eller vold, det er oss kvinner de er ute etter.

Cis-kvinner skal være de som «identifiserer seg med det biologiske kjønnet de er født med og oppdratt til». Dette er et falsum. Vi kvinner kjemper mot den kjønnsbestemte oppdragelsen. Vi har måttet sloss for retten til å ta ordet i forsamlinger, ha rett til utdanning, til å jobbe, til å velge yrker selv, til å tjene egne penger, arve, besitte eiendom, velge om og når vi skal bli mødre, til å inneha politiske verv, sitte i styrer, og en rekke andre «goder» tidligere reservert for menn, altså personer med penis og testikler.

Vi sloss mot tvangsgifte, voldtekt, salg, og utnyttelse av pike- og kvinnekroppen i sex- og surrogati-industrien, mot en overseksualisering av piker og kvinner i en pornofisert populærkultur der kvinner for enhver pris må fremstå som «fuckable».

Alt dette skjer med kvinner fordi de ér kvinner. Vi har ikke mensen og blir gravide fordi vi «identifiserer» oss som kvinner, men fordi vi ér det. Dette er det ifølge transideologien «slemt» å si.

Menn som vil innbille verden at de er kvinner kan komme til å føle seg ekskludert av «gravide kvinner». Det skal hete «gravide personer». Menn kalles inn til gynekolog for å ta celleprøver av en livmor de ikke har. Det de trenger er å få undersøkt prostataen.

Per er ikke «egentlig» jente fordi han liker kjoler og neglelakk. Å snekre, ha kort hår og være «butch» gjør ikke en pike til gutt. Akkurat nå er trans mote. Forvirret og sliten ungdom er utsatt for et voldsomt trykk av pro-trans propaganda på nettet, også på såkalte hjelpesider, og får ikke den riktige hjelpen for sine egentlige problemer.

En mann kan endre sin juridiske status til kvinne uten operasjon eller hormoner. Det kreves ingen evaluering av psykisk helse, kriminelt rulleblad, motivasjon eller mål, ingen krav til informasjon eller veiledning. Loven ble vedtatt uten konsekvensanalyse, eller høring der kvinneorganisasjoner kunne ytre sin mening. Respekten for kvinners trygghet og sikkerhet er helt fraværende.

Alle voksne kan gjøre som de vil så lenge de ikke innskrenker andres frihet, trygghet eller rettigheter, men en mann omdefinert til kvinne har full tilgang til alle rom tidligere reservert kvinner. Jeg vil ikke dele dusj med en mann. Det er det neppe mange piker eller kvinner som ønsker. Hvorfor skal hans krav til å dusje med piker og kvinner trumfe vår rett til å dusje uten menn tilstede?

Nå kan menn kreve å konkurrere i kvinneklassen i all idrett, dette har vi sett grove eksempler på i USA og England. Menn kan oppta plasser på kvinnelister i politiske partier, kreve å sone i kvinnefengsler, også om de skal sone for seksuelle overgrep mot kvinner. Forbrytelsen registreres som begått av en kvinne, til tross for at gjerningsmannen har brukt sin penis til å gjennomføre voldtekten.

Høres dette utrolig ut? Det er eksempler fra virkeligheten. Det kommer politisk utredning om soning for «trans» - denne gangen kvinneorganisasjonene tas med på høring!

Barn trenger kloke voksne. En 16-åring kan endre kjønn uten innblanding av foreldre, uten psykisk evaluering. Dersom bare én av foreldrene til et barn under 16 år samtykker, kan kjønnsskifte likevel gjennomføres «dersom dette er til barnets beste». Barnets beste?

Det barn trenger er kloke voksne som geleider dem gjennom en ekstra forvirrende tid. Også mange jenter vil «endre» kjønn. I en overseksualisert populærkultur er det ikke lett å nå opp til idealene. En ung kvinne fortalte om hvordan hun ble overbevist om at hun måtte være gutt siden hun hverken var glamorøs, hvit, tynn eller tiltrukket av gutter. Hun forstod ikke at hun ikke trengte å være slik for å være kvinne. Etter å ha fått den riktige hjelpen har hun omfavnet seg selv som den hun er: «Jeg er en tykk, svart lesbisk kvinne. Og har det helt fint.»

En 16-åring skal faktisk ikke få lov til å fjerne brystene og eggstokkene fordi hun «føler» seg som en gutt. Gutter skal kunne gå med kjole uten å måtte omdefineres til «jente». Barn og unge vet ikke alltid sitt eget beste.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer