DEBATT

Transpersoner:

Mann kan ikke bli kvinne

Per er ikke «egentlig» jente fordi han liker kjoler og neglelakk. Å snekre, ha kort hår og være «butch» gjør ikke en pike til gutt. Akkurat nå er trans mote.

KJØNNSNØYTRALITET: En mann kan endre sin juridiske status til kvinne uten operasjon eller hormoner, skriver Kari Jaquesson. Foto: John Arehart / Shutterstock / NTB Scanpix
KJØNNSNØYTRALITET: En mann kan endre sin juridiske status til kvinne uten operasjon eller hormoner, skriver Kari Jaquesson. Foto: John Arehart / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Helt enig i tittelen på artikkelen, det summerer hele transfenomenet. Trans er kolonialisme, okkupasjon og imperialisme av kvinne og kvinners historie og våre rom. Hatet og misunnelsen mot hunkjønn -female- er åpenbar fra disse ekstremistene.» skrev jeg om artikkelen «Transaktivisme er kvinnehat i drag.»En sangerinne ønsket ikke å bli kalt «cis-kvinne», bare «kvinne». Dette utløste en flom av utskjelling, trusler og raseri fra transaktivister i et slikt omfang at hun valgte å slette meldingen. For transideologene er «kvinne» hatprat. Daisy Sælen Hafstad og Vegard Rødseth Tokheim er visst enige i det.

Nå kan menn beholde helskjegget og juridisk sett «bli» kvinner ved å fylle ut et skjema, men selv ved amputasjon av penis og testikler, hormontilskudd, klær og sminke vil en mann aldri bli til en kvinne.

Det de gjør er å etterligne det de tror er en kvinne og det står de jo fritt til å gjøre. En DNA-prøve vil dog alltid vise at han er en mann. Han kan ikke inkluderes i de bevegelsene, kvotene og sikre rommene som er reservert for kvinner. Det er konkrete årsaker til at vi har måttet etablere slikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer