GLAD FOR NY SJANSE: Magnus Rønningen, tidligere sjefredaktør i bladet Alfa og en av eierne av Magnum Media AS, er veldig glad for at Egmont Hjemmet Mortensen AS i dag har kjøpt rettighetene til bladet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
GLAD FOR NY SJANSE: Magnus Rønningen, tidligere sjefredaktør i bladet Alfa og en av eierne av Magnum Media AS, er veldig glad for at Egmont Hjemmet Mortensen AS i dag har kjøpt rettighetene til bladet. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Mannebladet Alfa får en ny sjanse

Magnus Rønningen: Jeg vil nok spille en minimal rolle i Alfas videre liv.

(Dagbladet): Magnum Media AS, som blant annet sto for utgivelsen av mannebladet Alfa og som har Magnus Rønningen som tidligere sjefredaktør og største aksjonær, meldte oppbud hos Oslo Byfogd 26. oktober.

Påfølgende dag kom det en kjennelse fra Byfogden som bekreftet konkursbegjæringen.

Den samlede gjelden var på 5,5 millioner kroner, i tillegg til et bestridt krav på 1,2 millioner kroner. Verdien av selskapets aktiva er oppgitt til 3 millioner kroner. I tillegg kommer fakturaer knyttet til siste utgave av Alfa og Studio.

Inngikk avtale I dag ble det kjent at Egmont Hjemmet Mortensen AS (EHM) og bostyret i Magnum Media AS har inngått en avtale som overdrar rettighetene til å utgi magasinet Alfa til EHM, heter det i en pressemelding på advokatfirmaet Bull & Co. sin nettside.
- Etter å ha loddet interessen i markedet siden torsdag og gjennomført møter med flere interessenter, er bostyret godt fornøyd med å ha inngått avtale om Alfa med en av de store og seriøse forlagshusene, sier advokat Siv Sandvik, bostyrer og partner i Bull & Co. Advokatfirma.

- Taktisk handling Det bekrefter assisterende direktør Alexander Øystå i EHM:

- Vi har etter dialog med bostyret kjøpt rettighetene til Alfa av boet fra Magnum Media. Dette er en taktisk handling med meget lav risiko som gir oss et visst handlingsrom i mannesegmentet framover.

Konsernet er fra før utgiver av mannlig lesestoff som Vi Menn, Mann, Villmarksliv, Jakt og Alt om fiske.

- Jobber med innhold Om innholdet i Alfa vil fortsette i samme spor, er ifølge Øystå for tidlig å si:

- Det vet jeg ikke ennå. Nå jobber vi med hva vi skal gjøre med det vi har kjøpt, sier han til Dagbladet.

Øystå vil ikke avsløre de økonomiske detaljene rundt kjøpet.

- Det får bli mellom oss og boet.

Rønningen i minimal rolle Rønningen er på sin side veldig glad for at Alfa får en ny sjanse.

- Jeg er utrolig fornøyd med at det ble de ubestridte norgesmestrene i mannesegmentet som nå har tatt over roret. Ingen kan manneblad bedre enn Alfas nye foreldre i Egmont Hjemmet Mortensen, sier den tidligere sjefredaktøren til Dagbladet, og forteller at han sannsynligvis vil spille en minimal rolle i bladets videre liv.

Alle de åtte ansatte som jobbet i Alfa-redaksjonen er oppsagt.

- Spennende å følge med - Noen av dem har allerede fått seg ny jobb. Om noen vil være involvert i Alfas nye liv, er det opp til de ansatte og de nye eierne, sier Rønningen.

Mannebladet har alltid vært Rønningens hjertebarn:

- Men jeg er lykkelig over at bladet nå er i de aller beste hender. Det blir spennende å følge med på Alfas videre ferd.