LEGGES NED: Over og ut for FHM etter ti år i Norge. Her er tidligere redaktør Stig Jacobsen avbildet i forbindelse med en reportasje om glamourmodeller i 2005. 

Foto: André Martinsen / Dagbladet
LEGGES NED: Over og ut for FHM etter ti år i Norge. Her er tidligere redaktør Stig Jacobsen avbildet i forbindelse med en reportasje om glamourmodeller i 2005. Foto: André Martinsen / Dagbladet Vis mer

Mannebladet FHM legges ned

Etter ti år i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er nettstedet e24.no som melder at det er over og ut for bladet.

Redaktør Martin Thronsen bekrefter at det er tilfellet:

- Det er trist. Vi er fortsatt Norges største livsstilsblad for menn, og har fortsatt mange lesere, sier Thronsen til nettstedet.

Tiårsjubileum Ifølge e24, kommer siste utgave i august. De ansatte ble varslet på et allmøte for et par uker siden.

- Hovedgrunnen er at lønnsomheten til produktet har falt dramatisk i trend med opplagsutviklingen. Det var et lønnsomt produkt, men vil ikke bli det i år, sier Trond Juliussen, administrerende direktør i Bonnier Media, til e24.

Tall fra Mediebedriftenes Landsforening viser et stadig synkende opplag.

I 2011, var opplagstallet på 40 000. Året etter like under 34 000, før det i fjor hadde falt til rett under 26 000.

Fra «Hotel Cæsar» til bloggere FHM, som er et akronym for For Him Magazine, ble utgitt for første gang i Storbritannia i 1985, da kalt For Him. I 1994 ble bladet omdøpt til FHM. Og ti år senere, i juni 2004, ble det utgitt i Norge for første gang.

I løpet av de ti åra FHM Norge har eksistert, har flere profilerte nordmenn kastet klærne for bladet.

Da bladet ble utgitt for første gang, for nøyaktig ti år siden denne måneden, var det «Hotel Cæsar»-profilene Vanessa Borgli og Ingeborg Raustøl som prydet forsida iført bikini.

FØRSTE UTGAVE: «Hotel Cæsar»-profilene Vanessa Borgli og Ingeborg Raustøl som prydet den første FHM Norge-forsida iført bikini. Faksimile: FHM
FØRSTE UTGAVE: «Hotel Cæsar»-profilene Vanessa Borgli og Ingeborg Raustøl som prydet den første FHM Norge-forsida iført bikini. Faksimile: FHM Vis mer

Blogger Sophie Elise Isachsen sjokkerte leserne sine ved å stille i undertøyet på forsida i fjor, og i 2012 skapte Triana Iglesias oppstyr ved å posere på et cover der det var mulig å gni av henne BH-en.

Tidligere har også Kathrine Sørland, Mira Craig, Aylar Lie og Marianne Aulie gjort det, for å nevne noen.

FHM-journalist Alexander Endsjø har flere ganger kontaktet norske kjendiser for å spørre dem om å kaste klærne. I 2011, uttalte han til Dagbladet at han ikke syntes kjendisdamene var vonde å be.

- Vi ringer og spør pent, og jenta sier enten ja eller nei. Vi benytter oss også ofte av for eksempel tv-lanseringer. Vi har et godt forhold til kommunikasjonsavdelingene, og det er veldig greit å linke bildene opp til en aktualitet, sier han.

FHM gis ut av Bonnier Media én gang i måneden. Denne måneden er det «Paradise Hotel»-deltaker Ann Mariell som pryder forsida.

KASTET KLÆRNE: Blogger Sophie Elise er blant de mange kjendiskvinnene som har posert lettkledd for FHM-fotografene. Faksimile: FHM
KASTET KLÆRNE: Blogger Sophie Elise er blant de mange kjendiskvinnene som har posert lettkledd for FHM-fotografene. Faksimile: FHM Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer