Mannekengminister

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED OPP MOT en million i lønn, gjør statsråden krav på å få dekket utgifter til kjøp av penkjoler og andre pyntesaker. Her går mange medlemmer av Kongeriket Norge og har helt andre bekymringer i sin sosiale hverdag enn glitter og stas, blant annet global oppvarming, miljøendringer o.l. Av og til lurer jeg, og sikkert mange med meg, på hva det er som betyr noe for den rødgrønne regjeringen. Det ser ut som om de er ute etter én ting: Nemlig selveksponering. Mange av våre topp-politikere er sannsynligvis mer opptatt av personlig karriere enn de er i å legge forholdene til rette for folket, hvor kjoler, glitter og stas er av mindre betydning.

KJÆRE Jens Stoltenberg; ta fast grep om roret. Statsråd Karita Bekkemellem er opptatt av å få medieoppmerksomhet. Dette skjønner Ola og Kari Nordmann meget godt. Sist statsråden var ute i store bokstaver, takket hun nei til barn med Downs syndrom uten å ha kjennskap til at mange av denne målgruppen leser aviser, ser på TV og forstår hva hun sier. Mange av oss på bakkeplan har helt andre bekymringer å streve med: kanskje fru Hansen kvier seg for å gå i selskap fordi hun ikke har noe pent å ha på seg og ikke kan gå ut å kjøpe seg noe nytt for sin magre pensjon. Min oppvekst var i en familie med solid forankring i Ap, den gang Torbjørn Berntsen, Reiulf Steen og Trygve Brattli var blant folkets valgte. Nå omgir Jens Stoltenberg seg med akademikere og fjollete valgte statsråder med størst bekymring for hvordan de kan ta seg best ut i media.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer