Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mannen (28) bak Karpe Diem-stunt erkjenner ikke straffskyld

- Han tenkte ikke på at dette kunne få så store konsekvenser.

(Dagbladet): Det sier 28-åringens advokat, Linda Ellefsen Eide.

Det var lørdag kveld at mannen tømte innholdet fra et brannslukkingsapparat mot publikum som var til stede under en Karpe Diem-konsert på Koengen i Bergen.

4500 mennesker ble evakuert, og rundt fem personer ble sendt til legevakta for sjekk etter at de inhalerte pulverinnholdet.

Mannen ble pågrepet av politi 20 minutter etter hendelsen, og tilbrakte natta i arresten i Bergen. Han ble politiavhørt søndag.

Operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt sier at mannen er løslatt, og at det blir reist sak mot ham.

- Han er anmeldt for blant annet skadeverk med mer, sier Kronen.

- Har det vondt Advokat Linda Ellefsen Eide forteller at mannen har det tungt.

- Han sliter jo med dette. Han kunne ikke forutse at dette kom til å bli så stort, og at det skulle bli så store, alvorlige konsekvenser av den lille impulshandlinga som han gjorde. Han har det rett og slett bare vondt.

- Hva sa han i avhør?

- Han sa at det han gjorde var veldig beklagelig, men et hendelig uhell. Det var ingen ting planlagt rundt dette, sier Eide.

Karpe-venn Hun forteller at mannen har et godt forhold til Karpe Diem fra før av, og at han kommer til å fortsette å ha det.

- Han ville egentlig bare gjøre stemninga enda bedre enn det den var, og tenkte ikke på at dette kunne få så store konsekvenser.

Søndag kveld publiserte plateselskapet og managementet Nora Collective en melding på Facebook der de bekreftet at det var noen fra deres crew som sto bak hendelsen.

RETT FØR: Bildet til venstre viser Karpe Diems Chirag Patel i aksjon, og er tatt minutter før en 28-åring entret scenen med brannslukningsapparatet. Foto: Privat / Hanna Elnan Vennes
RETT FØR: Bildet til venstre viser Karpe Diems Chirag Patel i aksjon, og er tatt minutter før en 28-åring entret scenen med brannslukningsapparatet. Foto: Privat / Hanna Elnan Vennes Vis mer

Nora Collective er managementet til Spellemann-vinner Arif, som sto på samme scene som Karpe Diem i timene før skandalen.

Erkjenner ikke straffskyld Advokaten forteller at mannen ikke var beruset da hendelsen skjedde.

- Hvordan forholder han seg til politianmeldelsen?

- Det tar han veldig tungt. Han erkjenner ikke straffskyld, fordi han ikke kunne se alvorligheten av det han gjorde. Han tenkte ikke at han kom til å påføre andre noen skade.

Eide sier at de nå vil la politiet få etterforske saken ferdig i fred og ro, og se an hvordan de forskjellige aktørene stiller seg med tanke på erstatningskrav.

- Hva tenker din klient om størrelsen på eventuelle erstatningskrav?

- Det har vi ikke tatt stilling til ennå. Vi avventer til eventuelle krav ligger på bordet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram