FORSVINNER: Stemmen bak Mr. Burns, Harry Shearer, gir seg i «The Simpsons». Foto: Fox
FORSVINNER: Stemmen bak Mr. Burns, Harry Shearer, gir seg i «The Simpsons». Foto: FoxVis mer

Mannen bak 23 «Simpsons»-stemmer slutter etter krangel

Harry Shearer har stemmen til Ned Flanders og Mr. Burns, og slutter etter 26 sesonger i tegneserien.

(Dagbladet): Etter 26 sesonger med «Simpsons»-suksess gir Harry Shearer seg. De færreste ville kjent ham igjen på gata - om han ikke åpnet munnen, da.

Shearer er nemlig mannen som har udødeliggjort 23 «Simpsons»-karakterer, deriblant Ned Flanders, Homers gladkristne nabo, superkapitalisten Mr. Burns, Waylon Smithers, Lenny Leonard og rektor Skinner.

For å nevne noen. Det var på Twitter at Shearer selv kunngjorde sin avgang.

Kontraktskrangel «Det er fordi jeg vil ha det vi alltid har hatt, friheten til å gjøre andre ting», tvitret han, og mer enn antydet at avgangen skyldes kontraktskrangel med Fox, som lager serien.

«Simpsons»-skaper Matt Groening bekrefta saken i en kunngjøring.

- Harry ble tilbudt de samme betingelsene som de andre skuespillerne takket ja til, men han valgte å så nei. Showet går videre og vi ønsker ham alt godt. Maggie tok det tungt, sier Groening ifølge Variety.

Flanders lever videre De andre stemmehaverne har alle signert avtaler om å gjøre sesong 27 og 28, og sesong 27 er allerede under innspilling, uten Shearers stemmebånd.

Fox forsøkte å kutte kostander knytta til den episke tegneserien i 2011, og alle stemmeskuespillerne måtte finne seg i betydelige lønnskutt.

Til dem som nå er bekymra: Ned Flanders, Mr. Burns og de andre forsvinner ikke ut døra sammen med Shearer. Groening har bekrefta at man nå leter etter «de beste voiceover-talentene tilgjengelig» for å erstatte Shearer. Å ta knerten på karakterene hans var aldri et alternativ.