<strong>FORSVINNER:</strong> Stemmen bak Mr. Burns, Harry Shearer, gir seg i «The Simpsons». Foto: Fox
FORSVINNER: Stemmen bak Mr. Burns, Harry Shearer, gir seg i «The Simpsons». Foto: Fox Vis mer

Mannen bak 23 «Simpsons»-stemmer slutter etter krangel

Harry Shearer har stemmen til Ned Flanders og Mr. Burns, og slutter etter 26 sesonger i tegneserien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter 26 sesonger med «Simpsons»-suksess gir Harry Shearer seg. De færreste ville kjent ham igjen på gata - om han ikke åpnet munnen, da.

Shearer er nemlig mannen som har udødeliggjort 23 «Simpsons»-karakterer, deriblant Ned Flanders, Homers gladkristne nabo, superkapitalisten Mr. Burns, Waylon Smithers, Lenny Leonard og rektor Skinner.

For å nevne noen. Det var på Twitter at Shearer selv kunngjorde sin avgang.

Kontraktskrangel «Det er fordi jeg vil ha det vi alltid har hatt, friheten til å gjøre andre ting», tvitret han, og mer enn antydet at avgangen skyldes kontraktskrangel med Fox, som lager serien.

«Simpsons»-skaper Matt Groening bekrefta saken i en kunngjøring.

- Harry ble tilbudt de samme betingelsene som de andre skuespillerne takket ja til, men han valgte å så nei. Showet går videre og vi ønsker ham alt godt. Maggie tok det tungt, sier Groening ifølge Variety.

Flanders lever videre De andre stemmehaverne har alle signert avtaler om å gjøre sesong 27 og 28, og sesong 27 er allerede under innspilling, uten Shearers stemmebånd.

Fox forsøkte å kutte kostander knytta til den episke tegneserien i 2011, og alle stemmeskuespillerne måtte finne seg i betydelige lønnskutt.

Til dem som nå er bekymra: Ned Flanders, Mr. Burns og de andre forsvinner ikke ut døra sammen med Shearer. Groening har bekrefta at man nå leter etter «de beste voiceover-talentene tilgjengelig» for å erstatte Shearer. Å ta knerten på karakterene hans var aldri et alternativ.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer