Mannen bak artikkelen DN-journalisten stjal fra: - Dette er uheldig

David Sedaris kommer imidlertid ikke til å vurdere rettslige skritt.

- UHELDIG: Det er David Sedaris som i teksten «Standing By» som har lagt grunnlaget for en håndfull sitater, poenger og situasjoner i DNs reportasje. Foto: NTB Scanpix / Merete Skogrand / Dagbladet
- UHELDIG: Det er David Sedaris som i teksten «Standing By» som har lagt grunnlaget for en håndfull sitater, poenger og situasjoner i DNs reportasje. Foto: NTB Scanpix / Merete Skogrand / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag innrømmet den tidligere DN-journalisten Daniel Butenschøn å ha plagiert amerikanske The New Yorker og fabrikkert kilder i en åttesider lang sak, under tittelen «Klagemuren», i lørdagens Dagens Næringsliv.

Norske medier ble varsla om DNs plagiat etter Twitter-meldinger fra Øistein Refseth

Det er David Sedaris som i teksten «Standing By», tilgjengelig på newyorker.com, som har lagt grunnlaget for en håndfull sitater, poenger og situasjoner i DNs reportasje. 

Lar det være Sedaris har så langt ikke kommentert hendelsen, men i en e-post, via sin agent Sabrina Callahan, forteller den amerikanske forfatteren at han ikke ønsker å gå videre med saken.

- Jeg kommer ikke til å vurdere rettslige skritt. Dette er uheldig, men jeg lar saken bli med det, sier David Sedaris til Dagbladet.

De siste dagene har det kommet fram at Daniel G. Butenschøn har stjålet innhold fra flere artikler enn den nevnte.

Tilsammen er det nå avdekket ni tilfellet av plagiat fra den samme journalisten, hvor de fleste av dem har stått på trykk i Dagens Næringsliv.

Trukket seg fra jobben Butenschøn har vært styremedlem i Skup siden 2013 og nestleder siden 2014.

I går ble det imidlertid kjent at Butenschøn har informert SKUPs styre og sekretariat at han trekker seg fra vervet som nestleder i SKUP med øyeblikkelig virkning.

Butenchøn var også på vei over i en ny stilling i Tinius-stiftelsen, men er ifølge fagbladet Journalisten nå uaktuell for jobben. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer