Mannen bak «Broen» varsler sesong fire

Usikkert om Sofia Helin ville si ja til en ny sesong.

SESONG 4: Sofia Helin, som spiller hovedrollen Saga Norén i serien. Nå varsler Hans Rosenfeldt at sesong 4 kommer. Foto: NRK
SESONG 4: Sofia Helin, som spiller hovedrollen Saga Norén i serien. Nå varsler Hans Rosenfeldt at sesong 4 kommer. Foto: NRKVis mer

Den dansk-svenske krimserien har gjort stor suksess både her hjemme og internasjonalt. Sesong tre ble vist i fjor høst.

Det har lenge vært usikkert om Sofia Helin som har hovedrollen som politietterforsker Saga Norén, ville si ja til en ny sesong.

I fjor fortalte Norén at hun følte seg utbrent etter innspillingen av forrige sesong. Rosenfeldt har siden da sagt at en fjerde sesong er avhengig av at Sofia Helin sier ja. 

- Hun er med nå, forsikrer Hans Rosenfeldt når NTB møter ham i Oslo der han er på besøk for å promotere sin nye krimbok «Ikke bestått», den femte han har skrevet sammen med Michael Hjort om den sære kriminalpsykologen Sebastian Bergman.

Rosenfeldt er manusforfatter for «Broen», som har gjort ham verdensberømt. Han sier at alle involverte er positive til en sesong fire, både skuespillerne, regissørene og TV-kanalene.

- Alle er veldig travle, og de skal finne plass i sine kalendre for dette. Men det kommer til å bli noe av. Jeg kan nesten love det, men jeg kan ikke si når. Vi skal forsøke å vente ikke altfor lenge, men den kommer nok ikke i 2017, men muligens i 2018, sier Rosenfeldt.

«Broen» har hatt en eventyrlig suksess, og har blitt solgt til flere land, blant annet Storbritania og USA. Serien føyer seg inn i rekken av skandinaviske film- og tv -suksesser innen krimsjangeren med internasjonal suksess.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram