Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Chris Rea:

Mannen bak «Driving Home For Christmas» kollapset på scenen

- Sjanglende forsøkte han å gripe mikrofonen, før han tok tre-fire skritt tilbake og bare falt bakover, forteller et sjokkert vitne.

Kollapset: Lørdag kveld kollapset artisten Chris Rea på scenen under en konsert i Oxford. Foto: Jason Sheldon / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
Kollapset: Lørdag kveld kollapset artisten Chris Rea på scenen under en konsert i Oxford. Foto: Jason Sheldon / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Artisten Chris Rea kollapset på scenen midt under framføringen av en sang, under en konsert i Oxford lørdag kveld. Tilstanden skal nå være stabil for mannen som er mest kjent for sangen «Driving Home For Christmas».

Rea var midt under en Europa-turné da han fikk problemer på scenen lørdag kveld. Foran forskrekkede tilskuere «falt han sammen som en klump», ifølge et av vitnene Telegraph har vært i kontakt med.

- Sjanglende forsøkte han å gripe mikrofonen, før han tok tre-fire skritt tilbake og bare falt bakover. Det var ingen der til å ta imot ham, beskriver vitnet som først trodde det var mikrofonen det var noe galt med.

Rea skal angivelig ha holdt en strålende konsert i forkant av kollapsen.

- Det så ut som om han var i form. Han byttet gitar for hver sang og leverte den beste framførelsen jeg har sett, sier det samme vitnet til Telegraph.

Avlyste konserten

Til The Guardian sier en talsmann for det lokale ambulansepersonellet at de ble kontaktet i 23-tida, og at vedkommende ble kjørt direkte til sykehus.

I en tweet skriver New Theatre Oxford at de setter pris på alles tålmodighet under Reas opptreden, og lover at de vil holde fansen oppdatert.

Publikummet i salen skal ha fått beskjed om at konserten ble avlyst etter Reas kollaps.

Helseproblemer

Kollapsen føyer seg inn i rekken av en mengde helseproblemer. I et intervju med Daily Mail fortalte artisten tidligere i år at han har hatt ni omfattende operasjoner på ti år.

I år 2000 ble Chris Rea operert etter å ha blitt diagnostisert med bukspyttkjertelkreft. Siden har han hatt diabetes, som gjør at han må injisere insulin sju ganger daglig, ifølge avisa. Han hevder helseproblemene i fjor førte til at han fikk slag.

- Jeg var på en pub og det føltes ut som om jeg var for full. Da jeg våknet neste morgen, var følelsen fortsatt der. Dermed ble jeg hastekjørt til sykehuset, hvor de diagnostiserte meg med slag, fortalte artisten.

Julehiten

I 1986 slapp han monsterhiten «Driving Home For Christmas». Låten kan høres både på radio og reklamer rundt juletider hvert år, og ble av NRK P1 beskrevet som 2000-tallets mest ihjelspilte julelåt.

Rea hadde imidlertid aldri noen plan om å lage ei julelåt, avslørte han overfor The Guardian i fjor. Det var like før jul i 1978 at låten ble til. Rea var på vei til å få sin første platekontrakt, og manageren var på vei til å forlate ham.

Da han og kona skulle kjøre fra Middlesbrough til London ble de stående i trafikken på grunn av voldsomt snøvær. Og det var da Rea slo an en spøk ved å synge «We're driving home for Christmas».

- Hver gang gatelysene lyste inn i bilen, skrev jeg ned tekst, fortalte han.

Noen år seinere fant han fram låten igjen, og ga den ut. Siden har det vært en av de mest folkekjære juleklassikerne her til lands.

- Jeg hadde aldri tenkt til å lage en julehit. Jeg var en seriøs musiker, fortalte han i intervjuet med The Guardian.

KJENDISKARAOKE: En rekke kjendiser synger med i karaokebilen til James Corden. De synger «All I want for Christmas», og videoen er sett snart 20 millioner ganger på fire dager. Video: AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!