Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mannen bak «Flåklypa Grand Prix» måtte lese om «Jul i Flåklypa» i avisene

- Ble aldri kontaktet.

IKKE KONTAKTET: Remo Caprino syntes det er merkelig at han aldri ble kontaktet, men ønsker likevel «Jul i Flåklypa» alt godt. Foto: Knut Falch / Scanpix .
IKKE KONTAKTET: Remo Caprino syntes det er merkelig at han aldri ble kontaktet, men ønsker likevel «Jul i Flåklypa» alt godt. Foto: Knut Falch / Scanpix . Vis mer

(Dagbladet): - Folk ringer til oss og er irriterte for at vi har endret så mye på karakterene. De har jo lagt seg veldig tett opp til vår versjon, så det er kanskje ikke så rart at folk tror det er vår film, sier Remo Caprino.

Han er sønn av «Flåklypa Grand Prix»-regissøren Ivo Caprino, og var også med på å skrive manus og var regiassistent og produksjonsleder under innspillingen av filmen. I dag driver han Caprino Filmsenter med sin sønn Mario. Han har ikke vært innblandet i produksjonen av «Jul i Flåklypa», som nå gjør stor suksess på norske kinoer. Faktisk fikk han ikke vite om filmen før han leste om produksjonen i avisa.

- Jeg synes kanskje det er litt merkelig at vi ikke ble kontaktet, sier han.

Han understreker at han ønsker «Jul i Flåklypa» alt godt og synes det er morsomt at den gjør suksess. Filmen sørget for rekordåpning første helgen da 137 000 nordmenn valgte å se filmen på kino. Caprino har enda ikke rukket å se filmen, men skal gjøre det med en gang han får tid.

- Føles litt rart - Jeg har sett noen klipp på nettet. Det er klart det føles litt rart. Dukkene ser annerledes ut, men det er jo fortsatt en dukkefilm med det samme trekløveret unikt fra vår film, og Flåklypa-navnet, sier han.

Caprino Filmsenter sitter på rettigheten til de originale dukkene i filmen, men universet basert på Kjell Aukrusts tegninger er det Aukruststiftelsen som har rettighetene på.

- Maipo Film har sikkert alle rettighetene i orden med Aukruststiftelsen, men det er klart de rir på vår suksess. Det er kommersielt smart, og jeg skjønner at de har gjort det, sier han og fortsetter:

- Med den suksessen filmen har blitt, så er det mange som spør oss om vi får noen «royalty», men det får vi nok ikke, sier han og ler.

I disse dager er Caprino Filmsenter aktuelle med en ny Blu-ray-versjon av «Flåklypa Grand Prix», med rykende fersk bakomfilm og forbedret kvalitet.

Gir ut Blueray-film - Mange har også spurt om vi nå gir ut Blu-ray-filmen fordi «Jul i Flåklypa» nå er kommet på kino, men denne planen har vi hatt lenge. Faktisk var det meningen å gi den ut i fjor, men det rakk vi ikke. Nå surfer vi kanskje litt på hverandres bølger, sier Caprino.

Cornelia Boysen i Maipo Film sier at de aldri tenkte på å konsultere Caprino om prosjektet.

- Vår film er ikke en oppfølger eller ramake. Det er en historie basert på Kjell Aukrust orginale univers. Vi har bevisst ikke sett på «Flåklypa Grand Prix» eller «Solan, Ludvig og Gurin med Reverumpa», fordi filmen ikke skulle bli påvirket av det, sier hun og fortsetter:

- I Norge er det ikke vanlig at det lages flere filmer i samme orginalunivers, så det er sikkert derfor man tenker at det hadde vært naturlig å konsultere de bak den første filmen, men i USA gjør man dette hele tida.