Mannen bak #HvisJegVarHvit får eget talkshow

- Jeg ble kontaktet av NRK etter debattinnlegget i Dagbladet.

BLIR TALKSHOW-VERT: Abubakar Hussain startet den populære Twitter-tråden #HvisJegVarHvit etter flere ubehagelige møter med politet. Nå skal han lage sitt eget talkshow på NRKs nett-tv. Foto: NRK
BLIR TALKSHOW-VERT: Abubakar Hussain startet den populære Twitter-tråden #HvisJegVarHvit etter flere ubehagelige møter med politet. Nå skal han lage sitt eget talkshow på NRKs nett-tv. Foto: NRKVis mer

(Dagbladet): Da Abubakar Hussain twitret humoristisk om hvordan livet hans ville vært annerledes hvis han var hvit, under hashtaggen #HvisJegVarHvit, startet han både heftige diskusjoner og en ny twittertrend.

Utbrudd på Twitter Det var i mars i år at Hussain fikk nok av umotiverte politisjekker og bestemte seg for å skrive twittermeldinger under hashtaggen #HvisJegVarHvit.

Dette ble raskt plukket opp av andre brukere av den sosiale nettverksplattformen, som slang seg på tråden med tilsvarende humoristiske «HvisJegVarHvit»-betraktninger.

- Hashtaggen starta jeg etter at jeg ble stoppa av politiet helt tilfeldig på vei hjem fra jobb. Dette skjedde periodevis mange ganger, og jeg fikk rett og slett behov for et lite utbrudd på Twitter. Kort tid etter hang flere seg på tråden og det tok helt av, forteller Hussain til Dagbladet.

Du ble beskyldt for selv å være rasistisk ved å skrive det du gjorde, hva tenker du om det?

- Twittermeldingene var absolutt ikke ment å være rasistiske, men jeg mener det var viktig å ta opp saken da det fortsatt forgår diskriminering. Jeg oppfordret også folk til å henge seg på #HvisJegVarSvart-tråden, noe mange gjorde.

Får eget talkshow Etter twitterstormen skrev Hussain et debattinnlegg for Dagbladet og forteller at han kort tid etter ble kontaktet av NRK som ville jobbe med ham.

- Jeg ble plutselig kontaktet av NRK etter debattinnlegget jeg skrev for Dagbladet. De spurte om jeg ville komme i et møte som endte med humorprogrammet «Tabu med Abu».

Hussain forklarer at programmet vil bli et talkshow bestående av celebre gjester, reportasjer fra utegående reporter og småsketsjer.

- Vi kommer til å ha fokus på samfunnet, diskutere ulike tabuer, og ta opp seriøse og aktuelle saker på en humoristisk måte, forteller han.

- Den utegående reporteren er 18 år gamle Tara Lina Shahin, som er blitt kjent gjennom Twitter og Vine. Hun har den smarteste humoren jeg har sett! I motsetning til mange utegående reportere, som fokuserer på Jernbanetorget og vestover, kommer vi til å dra østover for å snakke med folk på gata.

Innspillingen av «Tabu med Abu» skal ifølge den ferske talkshow-verten starte i oktober. Det er ikke satt noen offisiell premieredato enda, men Hussain sier til Dagbladet at første episode etter planen skal sendes en gang i oktober.

TWITTER-TREND: Twitterbrukere hang seg på da Abubakar Hussain startet hashtaggen #HvisJegVarHvit. Foto: Twitter
TWITTER-TREND: Twitterbrukere hang seg på da Abubakar Hussain startet hashtaggen #HvisJegVarHvit. Foto: Twitter Vis mer