Mannen bak Jesus

- Judas er den som i størst grad bidrar til action i historia, svarer Are Kalvø på spørsmål om hvem i Bibelen har liker best. Les de andre svarene!

Snart er det påske, og de fleste tenker på hyttetur, skitur, Monopol og gode bøker. Få tenker på historiene om Jesus som ble henrettet av romerne for rundt 2000 år siden. Jesus er nesten glemt, selv om han er grunnen til at vi har påskeferie.

Men Are Kalvø har gjort Jesus aktuell igjen: Sammen med tegneserieforfatteren Steffen Kverneland har Kalvø laget «Bibelen 2.» Den handler om Jesus fra Lørenskog som gjør vann til akevitt, forfulgt av et heseblesende mediesirkus med Fredrik Skavlan i spissen. Jesus er tegnet med jødiske trekk, mens han i de fleste kunstverk er blitt fremstilt som hvit og europeisk.

Selv mener forfatterne at boka ikke er blasfemisk, og at Jesus fra Lørenskog er en hyggelig fyr å ta en øl med. Hva betyr Jesus for helt vanlige nordmenn? Lurer du på hvem Jesus fra Lørenskog skal forestille, eller hvordan Are Kalvø fikk ideen til historien? Hva er det han egentlig prøver å si? Les svarene etter dagens nettmøte!