STORT ANSVAR: J. J. Abrams (innfelt) skal være mannen som lager nye oppfølgere til Star Wars-filmene, med blant annet Mark Hamill i rollen som Luke Skywalker. Foto: Stella Pictures
STORT ANSVAR: J. J. Abrams (innfelt) skal være mannen som lager nye oppfølgere til Star Wars-filmene, med blant annet Mark Hamill i rollen som Luke Skywalker. Foto: Stella PicturesVis mer

Mannen bak «Lost» skal lage Star Wars

Vil sette filmseriens unike look i fare, frykter fans.

(Dagbladet): Etter at han selv har nektet for det, ble det i går kjent at mannen bak TV-serien «Lost» og filmene «Mission: Impossible III» og «Super 8», J.J. Abrams, trolig er den som får videreføre Star Wars-universet.

Abrams skal regissere den første av de nye filmene som bygger på George Lucas' romfantasi, hevder informerte kilder til nettstedet The Wrap.

Nyheten slo ned som en protontorpedo i en ventilasjonssjakt blant fansen i går kveld, og avfødte reaksjoner i spekteret fra lykkeønskninger til eksplosivt hat - blant annet fordi Abrams også regisserer de nye filmene i en annen science fiction-franchise, Star Trek.

Setter looken i fare «J.J. Abrams sterke visuelle stil, med linseoverstråling og ristende kamera, blir altfor likt Star Trek-produksjonene, og setter Star Wars' unike look i fare», heter det i et opprop mot regissøren som er startet på Change.org. Mens på Abrams' facebookside florerer det av «må Kraften være med deg»-ønsker.

Verken Abrams selv eller Lucasfilm har så langt kommentert saken.

Det er tidligere kjent at den nye filmen skal produseres av Lucas' mangeårige samarbeidpartner Kathleen Kennedy og at manuset skrives av Michael Arendt («Little Miss Sunshine», «Toy Story 3»).

Gjentar rollene George Lucas selv solgte rettighetene til Star Wars-franchisen til Disney-konsernet i fjor. Hans eget forsøk på å følge opp sin klassiske trilogi fra 1977-83 endte med høyst blandet mottakelse, særlig blant eldre Star Wars-fans.

Det som blir filmseriens episode 7, med premiere i 2015, vil utspille seg i tiden etter at Opprørsalliansen nedkjemper det onde Imperiet i «Return of the Jedi». Det ryktes at både Harrison Ford, Mark Hamill og Carrie Fisher har sagt seg villige til å spille Han Solo, Luke Skywalker og prinsesse Leia som gamle.

På Twitter hagler det av mer eller mindre velmente råd og høyst personlige ønsker for hvordan de nye filmene skal bli. Noen anmoder regissøren om å avstå fra digitale spesialeffekter og utføre alt på gamlemåten med håndlagde modeller og bakgrunnsmalerier. Andre foreslår at Batman skrives inn i manuset.