Mannen bak Oasis: - Auroras låt er søppel

- Oasis burde være glade, svarer Aurora Aksnes' manager.

LIKER IKKE AURORA: Alan McGee var mannen var Oasis' eventyrlige suksess. Han liker ikke at Aurora Aksnes har suksess med en cover av en gammel Oasis B-side. Foto: NTB Scanpix
LIKER IKKE AURORA: Alan McGee var mannen var Oasis' eventyrlige suksess. Han liker ikke at Aurora Aksnes har suksess med en cover av en gammel Oasis B-side. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Aurora Aksnes fra Bergen gjør enorm suksess i Storbritannia med sin cover av Oasis-låta «Half the World Away».

Låta ble lansert i forbindelse med varemagasinet John Lewis' prestisjetunge julereklame, en kampanje som Lily Allen, Ellie Goulding og Tom Odell har gjort før internasjonalt uerfarne Aksnes fikk tilslaget i år.

Låta er blitt en stor hit, med 12 millioner avspillinger på YouTube og stø kurs mot en topp-10 plassering på de britiske hitlistene. 

- Søppel Men ikke alle er begeistra.

Alan McGee, mannen som oppdaget Oasis tidlig på nittitallet, kaller Aksnes' tolkning av «Half the World Away» for «søppel».

- Jeg syns låta er søppel. Men jeg vet ikke om noen andre syns det samme som meg, sier han til musikkbladet NME.

«Half the World Away» var lenge en uoppdaget B-side fra Oasis-singelen «Whatever», som heller ikke var på . Låta fikk plass på Oasis' samleplate, men regnes av fansen som en av bandets mer gjennomsnittlige låter. Nå klatrer likevel Oasis-låta, som altså er 20 år gammel og skrevet av storebror Gallagher, på hitlistene i Storbritannia

- Det jeg er fornøyd med er at Noel Gallagher fikk sine royalties. Jeg håper de ga ham en million pund, men jeg syns faktisk at låta er søppel, sier McGee.

- Oasis burde være glade Aurora Aksnes er for tiden syk, men hennes manager Geir Luedy tar kritikken med knusende ro.

- Siden han er eks manager for Oasis, så hørtes det først og fremst ut som en mann som ikke har royalties lenger, ler han, og legger til:

- Auroras tolkning av denne låta har truffet ekstremt mange mennesker i hjertet, og det er jo en vakker ting. Det er ikke søppel å få folk til å føle seg bra. Jeg syns kommentarene hans minner om en 17-åring som av prinsipp bare liker indierock fra England, sier Guedy.

- Oasis burde være glade for dette. Tenk hvor mye penger de har fått i royalties, og Auroras versjon har gitt låta en ny og veldig vakker dimensjon, så jeg syns Alan McGee tar feil, for å si det forsiktig, avslutter Luedy.