Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mannen bak «The Breakfast Club» er død

John Hughes (59) døde etter illebefinnende i kveld.

BREAKFAST CLUB: John Hughes, mannen bak blant annet The Breakfast Club, døde i kveld.
BREAKFAST CLUB: John Hughes, mannen bak blant annet The Breakfast Club, døde i kveld. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John Hughes er mannen bak noen av 80-tallets største kassasuksesser. Med filmer som «Skulk med stil», «The Breakfast Club», «Sixteen Candles», «Pretty in Pink» og «Weird Science» bidro Hughes til å sette sitt særpreg på 80-tallsepoken i Hollywood.

59-åringen, som opprinnelig kom fra Nord Irland, fikk et illebefinnende under en spasertur i New York, og døde på et lokalt sykehus kort tid etter.

Hughes fikk stor suksess med sin første film Sixteen Candles, mye for hans mer realistiske skildring av "high school"-livet i USA som tidligere hadde blitt portrettert i mer outrerte filmer a la «Het ungdom (Porky?s)».

High school-filmene er det John Hughes først og fremst huskes for, og da spesielt «Breakfast Club» — filmen om en gjeng ungdommer som sitter igjen etter skoletid. «Breakfast Club» er skrevet og regissert av Hughes, den ble også rangert som tidenes beste high school-film av Entertainment Weekly.

JOHN HUGHES fra hans glade dager som regissør på 80-tallet. (AP Photo)
JOHN HUGHES fra hans glade dager som regissør på 80-tallet. (AP Photo) Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!