Mannen bak «The Wire» med ny HBO-miniserie

Oscar Isaac og Catherine Keener får hovedroller.

TIDENES BESTE?: «The Wire» (bildet) er regnet som en av tidenes beste tv-serier. Nå skal serieskaper David Simon lage ny serie for HBO. Foto: HBO
TIDENES BESTE?: «The Wire» (bildet) er regnet som en av tidenes beste tv-serier. Nå skal serieskaper David Simon lage ny serie for HBO. Foto: HBOVis mer

(Filtermagasin.no): David Simon — mannen bak «The Wire» og «Treme» — lager nå enda en serie for HBO.

Denne gangen er det snakk om en miniserie ved navn «Show Me A Hero».

Med seg på laget har han fått Catherine Keener («Capote», «Captain Phillips») og Oscar Isaac («Inside Llewyn Davis», kommende «Star Wars»), melder THR.

Raseproblematikk
Miniserien er basert på Lisa Belkins bok med samme navn, en sakprosa-fortelling om kommunale boliger i USA fra 80-tallet og fram til nå. I likhet med Simons tidligere by-prosjekter vil også dette omhandle raseproblematikk.

Han har skrevet manuset sammen med manusforfatter William F. Zorzi («The Wire»), som sluttet som avisredaktør i 2002 for å arbeide på nettopp dette prosjektet.

Historien i serien omhandler en ung borgermester som skaper oppstuss da han vil starte et kommunalt boligprosjekt midt i et rikere, hvitt boligområde.

Isaac skal spille Nick Wasicsko, basert på den ekte Yonkers-borgermesteren med samme navn. Keener skal spille Mary Dorman, en huseier i området.

Vil lage episk CIA-serie
David Simon har også arbeidet på miniserier for HBO tidligere, som Emmy-vinneren «Generation Kill» — om soldater i kamp i Irak i 2003.

Det er derimot ingen nyheter om den «episke CIA-serien» han har lyst til å lage — kanskje han fremdeles ikke får lov?

Det er Paul Haggis («Crash») som skal regissere de seks episodene av «Show Me A Hero» for HBO.

Andre skuespillere er ikke klare ennå, og serien har heller ikke fått noen dato hittil.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.