- Mannen i gata må spille mer

... det gjelder kvinnene også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Alt om spill!Diskuter spill

(Dagbladet.no): - Det er svært viktig for utviklere av dataspill å tiltrekke seg personer som bare sjeldent spiller spill, var budskapet Sean Dromgoole i forskningsfirmaet GameVision Europe kom med på spillmessen European Games Network (EGN) i London nylig.

- De millioner av mennesker i Europa som bare spiller spill et par timer i uka er i all hovedsak ignorert av spillindustrien, slo Dromgoole fast ifølge BBC.

Få tilfeldige spillere

Spillindustrien har sakte innsett at den må utvide sitt reportoar for å kunne konkurrere mot film- og musikkindustrien. I Storbritannia både kjøper og spiller man stadig mere spill, og det anslås at det omsettes for rundt 250 millioner kroner i spill hver uke. Likevel regnes kjøperne for å være dedikerte, såkalte hardcore spillere - England regnes for å ha færrest «tilfeldige» spillere i Europa.

Ifølge GameVision er det i underkant av 24 millioner personer i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og Spania som spiller dataspill. Men bare en tredel av disse anslås å være tilfeldige spillere som spiller mindre enn 11 timer i uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer