THE HEMLIN: Noen ganger skal du skrive om folk du har kjent nesten hele livet også selv om vedkommende også lærte bort kunsten å  drikke Jim Beam, men i dag drikker vi helst kaffe sammen, Rune Westengen og jeg. Sånn har det jaggu blitt. Foto: Tom Stalsberg.
THE HEMLIN: Noen ganger skal du skrive om folk du har kjent nesten hele livet også selv om vedkommende også lærte bort kunsten å  drikke Jim Beam, men i dag drikker vi helst kaffe sammen, Rune Westengen og jeg. Sånn har det jaggu blitt. Foto: Tom Stalsberg.Vis mer

Mannen på garasjetaket

Som fortsatt sitter der og skuer ut mot George Best.

Meninger

Raushetens fredag: Hyller en nær venn, kollega og London-bror fra lokalsamfunnet. Når han vil ha ro og oversikt, klatrer han opp på garasjetaket for å speide utover bygda, kanskje sammen med en sigg og en kopp svart kaffe. Ser han bakover, skimter han bygningen der mannfolka holdt hus i 1814. Jeg har kjent ham i 56 år, jøss. Han er fortsatt frisk og rask.

Han tok med seg, ja, la oss si viskelær, blyant og kunnskap ut av et avishus denne uka. Han var den som fikk denne skribent til å holde med Manchester United fordi han klippet ut bilder og snakket flytende engelsk, ja, garantert flytende fra før han ble født. Han var den som tegnet bedre enn oss andre og laget en lokal variant av Flåklypa Tidende kalte Jeskerud Tidende. Thor Kristos Cross.

Vi vokste garantert opp under en helt annen himmelen. Vi lekte krig der engelskmennene alltid vant, lekte cowboy og indianer der Ugh etter hvert ble heltene.

Vi kjøpte Subbeteo, et genialt fotballspill fra UK, der de to første lagene vi mottok i posten var United og Manchester City. Han innførte 42 ligaomganger i engelsk fotball som ble spilt høst og vinter (vi måkte den vesle bana med de små selvlagde målene) og han førte sirlig resultat-statistikk og tabell. Vi lekte også

beinhardt med dukker, (hysj dengang).

Han introduserte The Beatles og Monkees. Etter hvert Emmylou Harris, Joni Mitchell, Gong, Jethro Tull, Zappa, Rowland Kirk og Jim Beam. Vi satt i huset til Else og Roy.

På rommet hans da det kom ei brun pakke fra Tandy’s Records i England. Satte på en type rock vi tidligere ikke hadde hørt mye av, men som ble spilt om igjen og om igjen. Tror vi for første gang, akkurat der på rommet i 72, tok på oss et par splitter nye, Fender Airocaster.

Plata var Machine Head, Deep Purple ... Lazy, Smoke On The Water, Highway Star. Han var den i venne-kretsen som først ble journalist og som fortsatte med dette i 40 år som den aller fremste: Vinylterapi, Rune Westengen. The Hemlin. Romerikes Blad blir aldri det samme. Luftgitarene igjen? Stabbe er klar.

We all came out to Montreux.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.