«Mannen som gikk på jorden»

Det blir mest søl når Torstein Bieler, Lage Fosheim og Ketil Bjørnstad prøver seg sammen på en roman. Formmessig minner det om barnetimeboka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Filmmannen Torstein Bieler, musikeren Lage Fosheim og forfatter/komponist Ketil Bjørnstad har gått sammen om denne boka der hovedpersonen er stjernejournalisten Alice Christensen i NY-Times. Hun inviteres til India av sin barndomsvenn David, som «har sikret seg en bit av den store kaka, milliardærenes kake». Her blir hun vitne til at en guru steines til døde av rasende menneskemasser, mens han stirrer på henne slik «ingen døde mennesker hadde stirret på henne før» og da med et blikk «mer bunnløst og mer uendelig enn hun noen gang hadde trodd kunne tilhøre menneskene».

For dette viser seg å være frelseren selv, det forstår vi når han gjenoppstår i Saudi-Arabia, også her med Alice ved sin side, som ser hans redsel «slik angsten måtte ha vært i Jesu Kristi øyne, tenkte hun, da han var mest menneske og minst Guds sønn».

Men også araberne tar ham av dage fordi det blir kaos. Ikke desto mindre dukker han opp i kulissene på David Lettermans show, der Alice er invitert etter at hun har lagt ut sin beretning på nettet, rett fra levra så å si - etter inspirasjon fra evangeliene: «alltid saklig, aldri gjetninger».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer