Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mannen som skal sikre «Kon-Tiki» en Oscar, nektet å sende inn DVD

Hollywoods «Gud» tar på seg skylda for Tarantino-fiasko.

«GUD»: Harvey Weinstein, filmprodusent og styreleder i The Weinstein Company, har rykte på seg for å være den hardeste lobbyisten i Hollywood til å sikre Oscar-statuetter, men i år sviktet han på vegne av regissør Quentin Tarantino. AP Photo/John Carucci/NTB Scanpix
«GUD»: Harvey Weinstein, filmprodusent og styreleder i The Weinstein Company, har rykte på seg for å være den hardeste lobbyisten i Hollywood til å sikre Oscar-statuetter, men i år sviktet han på vegne av regissør Quentin Tarantino. AP Photo/John Carucci/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mektige Harvey Weinstein er mannen som skal sikre «Kon-Tiki» en Oscar-statuett i februar.

Produsenten har rykte på seg for å være den hardeste lobbyisten i Hollywood i å sikre Oscar-statuetter til filmer han representerer, men i år sviktet han altså stort på vegne av regissør Quentin Tarantino.

Weinstein mener det er en skandale at «Django Unchained» ikke er nominert i kategorien beste regi under årets Oscar-utdeling, og tar også på seg ansvaret for at det ikke skjedde.

Årsaken: Weinstein nektet å sende ut et DVD-eksemplar til Oscar-akademiets medlemmer.

- Sendte for seint - Jeg stoppet DVDene, og forsinket dem. Jeg ville at medlemmene skulle se filmen på stor skjerm. Jeg sa til Quentin at vi trolig ville betale prisen for det på Oscar-utdelingen, sier Weinstein i et intervju med Deadline.

- Til slutt sendte vi ut DVDene, men vi måtte betale prisen for at det skjedde for seint, legger Weinstein til.

Han mener filmen er den største i Tarantinos karriere, og understreker at «Django Unchained» fikk fem nominasjoner, inkludert beste film.

Sammenliknet med Gud Weinstein har selv vunnet en Oscar som produsent av «Shakespeare in Love», og ble kåret til Hollywoods mektigste bransjemann i vår av Time Magazine.

Så stor er han, at da Meryl Streep vant Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller med filmen «The Iron Lady», sa hun:

- BEÆRET: Filmprodusent Harvey Weinstein sier han er beæret over å ha kunne distribuere «Kon-Tiki» i USA. Reuters/Jim Urquhart/NTB Scanpix
- BEÆRET: Filmprodusent Harvey Weinstein sier han er beæret over å ha kunne distribuere «Kon-Tiki» i USA. Reuters/Jim Urquhart/NTB Scanpix Vis mer

-Jeg vil takke agenten min og Gud - Harvey Weinstein.

- Ekstremt beæret Samtidig som Weinstein tar på seg skylda for den manglende Oscar-nominasjonen til «Django unchained»,, har han nå ansvaret for å sikre at «Kon-Tiki» skal få en Oscar for beste utenlandske film.

Det var i november i fjor at det amerikanske filmstudioet The Weinstein Company sikret seg rettighetene til den norske storfilmen «Kon-Tiki».

- Vi er ekstremt beæret over å kunne distribuere denne episke historien til publikum overalt. Regissørene Rønning og Sandberg har virkelig fanget opp en særegen historie, fortalt gjennom fantastiske opptredener fra skuespillerne, sa Weinstein da han plukket opp filmen i fjor, ifølge nettstedet deadline.com.

MEKTIG: Harvey Weinstein har bygd opp både makt og en enorm formue som filmprodusent i Hollywood. Her er han med sin familie i Antibene, i mai 2011. Foto: Stella Pictures
MEKTIG: Harvey Weinstein har bygd opp både makt og en enorm formue som filmprodusent i Hollywood. Her er han med sin familie i Antibene, i mai 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!