Mannen som skulle vært død

I dag utgis Ole Sverre Olsens roman «Den døde mannen» . Morten Harkets låtskriver har levd et liv som har sterkere kontraster og flere utrolige u-svinger enn bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

-Jeg er trettiseks år, svarer Ole Sverre Olsen.

-Jeg trodde jeg var 35 og måtte ringe til søstera mi for å sjekke. En del år er borte fra minnet mitt, konstaterer dikteren, låtskriveren og den tidligere blandingsmisbrukeren fra Sørlandet.

Når Geelmuyden.Kiese i dag lanserer romanen «Den døde mannen», er den skrevet av en fyr som har vært nærmere å være seks fot under torva enn de fleste. Han er ingen typisk Olsen: Rusmisbrukeren og «mystikeren» som ga ut diktsamling, som ble Morten Harkets nære medarbeider, som ramla utpå igjen og ikke kan garantere at han klarer å holde seg denne gangen heller.

-Enkelte som har lest boka tror det er en autentisk skildring av det å være død. Jeg skal ikke være så kjepphøy at jeg påstår at jeg vet hvordan det er. Boka er resultatet av en drift etter å utforske disse områdene av tilværelsen.

-EN MORBID BOK--Absolutt ikke. Døden er et av de siste tabuer som er igjen i samfunnet. Dessuten ser jeg ikke døden som bare tragisk. Jeg tror også den har et eventyrlig aspekt. Når hovedpersonen Hans Josef Paulsen våkner opp som død, skjønner han ikke sin egen tilstand. Han må orientere seg og blir etterhvert en oppdagelsesreisende i dødsriket, sier Ole Sverre Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer