Mannfolkbladet Playboy går inn

Oslo (NTB): Media Holding bestemte tirsdag å stoppe utgivelsen av mannfolkbladet Playboy i Norge og Sverige. September-nummeret blir foreløpig det siste i rekken som blir utgitt.

Årsaken er at kassa i Media Holding er bunnskrapt, skriver Nettavisen.

- Avgjørelsen er både strategisk og økonomisk motivert, konkluderer styret i Media Holding. Vel vitende om at Playboy Enterprises Inc. kan komme til å saksøke dem for kontraktsbrudd. I avtalen med det amerikanske selskapet har Media Holding forpliktet seg å utgi Playboy fram til utgangen av neste år.

- Styret har tatt avgjørelsen under full forståelse av at Playboy Enterprises Inc. kan gå til søksmål mot selskapet, heter det i en børsmelding fra Media Holding.

Media Holding måtte gjøre opp fjorårets regnskap med 18,7 millioner kroner i minus, mot et overskudd i 1997 på 14 millioner kroner. Store utgifter ved lanseringen av Playboy ble gitt som en av forklaringene. Selskapets satsing på mannfolkbladet kostet i 1998 5,8 millioner kroner.

Media Holding-aksjen steg tirsdag med 41,8 prosent - fra 0,67 til 0,95 kroner. Media Holding sendte tirsdag i 14-tiden ut børsmeldingen om Playboy.