Mannsfilm

Norsk film lages bare av menn, og det er færre større roller for kvinner enn for menn.

Gunnar Iversen, professor

i filmvitenskap ved NTNU i et

debattinnlegg i Dagbladet.

«Det er rart om talentfulle kvinner der ute må oppfordres på noen måte. Dette er en dødfødt diskusjon fordi døra har stått på vidt gap hele tida, det er bare veldig få som har noen interesse for det.

Terje

«Hvorfor kommer så mange menn i forsvarsposisjon og tror at det skyldes på menn hver gang det blir tatt opp et problem med at kvinner er underrepresentert? Det er da ingen som har foreslått lover og regler for å endre på dette. Jeg synes heller dette kan sies å være kvinners skyld, og at kvinner bør oppfordres til å gjøre noe med det.

Siri«Kvinner hadde laget plenty norske filmer om de kom med ideer og manus, og faktisk hadde interessen på samme måte som menn. Det virker de ikke til å ha, og da blir det slik det er.

IK«De som bevilger pengene er menn og de som styrer pengene – produsentene – er menn. De trenger ikke kvinner. De vil bare ha billettpengene våre. Men skal vi la dem få dem, uten at de viser vilje til å vise at vi eksisterer?

Gstone«Kvotering fungerer ikke, og dere må nå innse at menn og kvinner er forskjellige og takk for det.

Zeta«Langt mer interessant er å se på hvilke prosjekter som får støtte, hvem som får avslag og hvor stor andel av støttepengene som sluses rett til søkere med adresse Oslo 3.

Harmonella