Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eurovision Song Contest 2018

Måns Zelmerlöw skal lede den britiske Eurovision-finalen. Måtte stryke kongehus-vitser

BBC fryktet at den svenske popstjerna ville tråkke dronning Elizabeth på tærne.

SPØKEFUGL: Den svenske artisten Måns Zelmerlöw hadde planer om å dra noen kongehus-vitser som programleder for Eurovision-finalen i Storbritannia onsdag kveld. Det får han ikke lov til. Foto: Peter Wixtröm / Aftonbladet / NTB Scanpix
SPØKEFUGL: Den svenske artisten Måns Zelmerlöw hadde planer om å dra noen kongehus-vitser som programleder for Eurovision-finalen i Storbritannia onsdag kveld. Det får han ikke lov til. Foto: Peter Wixtröm / Aftonbladet / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2015 kunne svenskene juble da Måns Zelmerlöw stakk av med seieren i Eurovision Song Contest, med låta «Heroes».

Da finalen gikk av stabelen i Stockholm året etter, var det med den allsidige 31-åringen som programleder.

Nå skal Zelmerlöw igjen prøve seg som programleder i låtskriverkonkurransen, denne gang i Storbritannias finale, som går av stabelen på BBC onsdag kveld.

VANT: Måns Zelmerlöw vant «Eurovision Song Contest» i 2015 med låta «Heroes». Her mottar han pokalen på scenen i Wien. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
VANT: Måns Zelmerlöw vant «Eurovision Song Contest» i 2015 med låta «Heroes». Her mottar han pokalen på scenen i Wien. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- Hellig

Men til tross for at artisten i et intervju med Expressen hevder at svenskene og britene har veldig lik humor, er det ett tema Zelmerlöw har fått beskjed om å holde seg langt unna:

- Noen kongehusvitser har blitt strøket. Kongehuset er veldig hellig i England, man kan ikke spøke med det på noen som helst måte, sier han til Expressen.

Zelmerlöw, som er bosatt i Storbritannia, forteller også at produksjonen av den britiske Eurovision-finalen er betraktelig mindre enn i Sverige.

Det til tross for at det bor godt over seks ganger så mange mennesker i Storbritannia som i hjemlandet hans.

- Det er absolutt ingen luksus å gjøre dette programmet. Man merker at det ikke fins et gigabudsjett, men det håper jeg kan endres, sier 31-åringen, som vil bidra til at britiske Eurovision blir en like stor folkefest som konkurransen er i Sverige.

Snart norsk finale

Den norske Melodi Grand Prix-finalen går av stabelen i Oslo Spektrum lørdag 10. mars.

- MÅ JEG TOPPE DET?: Alexander Rybak var definitivt det aller største navnet som ble presentert da NRK avslørte årets MGP-finalister. Foto: NTB Scanpix / Video: Ørjan Ryland / Reporter: Henriette Eilertsen / Klipp: Frida Andersen Vis mer

Blant deltakerne i år finner vi tidligere Eurovision-vinner Alexander Rybak, Alejandro Fuentes, Ida Maria og Nicoline Berg Kaasin.

- Siden sist føler jeg at jeg har blitt roligere og lært å sette pris på ting. Og noe man må sette pris på, er å bli invitert til Norges største musikkfest, sa Rybak da årets deltakere ble offentliggjort i januar.

Da Rybak vant Eurovision i 2009 med låta «Fairytale», var det med den høyeste poengsummen noensinne.

Den europeiske finalen arrangeres i Lisboa fra 8. til 12. mai, etter at portugiseren Salvador Sobral vant i fjor. I høst ble det kjent at Sobral så seg nødt til å legge artistkarrieren på is, på grunn av hjertesykdom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!