Manson skjelver

HOLLYWOOD: - Satan, sa jeg til meg selv da huset ristet. Jeg var på vei til konsert med Marilyn Manson.

  • I et lite øyeblikk, da potteplantene skålte med hverandre og vinduene skalv, trodde jeg at selve djevelen hadde landet.

Jeg skrudde på fjernsynet og «Breaking news»-vignetten skvatt opp mellom reklamepausene på fjernsynsstasjonene: Hollywood og Los Angeles hadde på nytt fått et såkalt etterskjelv (4,3 på Richters skala) etter Northridge-jordskjelvet i 1994. Ikke ett ord om 90-tallets mest omtalte og omdiskuterte rockstjerne.

  • Marilyn Manson har opprørt kristne moralvoktere i en årrekke med å brenne bibelen på scenen og få æren for å være selve symbolet på det moralske forfallet i verden.

Men utenfor amfiteatret i Universal Studios nord i Hollywood er det ingen som demonstrerer mot «den tredje antikrist», som Brian Warner (32) karakteriserer seg selv som. Det har ikke hendt før årets turné, «Guns, God and Government» - og det er et problem for Manson.

  • Inne i amfiteatret i Universal Studios-komplekset i Hollywood er Manson-menigheten på plass.

- Holy Wood. Los Angeles, California - fuck you! skriker og banner Manson - og forsøker å sjokkvekke sine trofaste fans til live der han raver rundt på scenen.

- Si «fuck you» til enhver purk som sier at du er en kriminell!

- Fuck you!

- Si «fuck you» til alle prestene som sier at du vil brenne i helvete, messer den slu manipulatoren og entertaineren, som i alle fall inntil nylig greide å spre så mange demoner rundt seg at han solgte godt over to millioner av hvert album internasjonalt. Platesalget til Manson er halvert etter den siste skiva, i Norge som i resten av verden. Vel 9500 plater har hans siste plate «Holy Wood» solgt i Norge. Hans forrige album, «Mechanical Animals», solgte 10000 flere.

  • Det betyr at når han går på scenen i Oslo Spektrum lørdag, kan det være siste gang du ser ham på en så stor scene i Norge.

For Marilyn Manson var farligere før. Han skaper i hvert fall ikke lenger jordskjelv.