KOMMENTARER

Diktsamling søker poet

Manus funnet under arkeologisk utgravning innenfor ring 3, Oslo

Vi følger denne saken side for side, kanskje noe for NRK?

VEGGEN FORTELLER: Manuset vi i dag skriver om stammer nok fra den tida da mennesker gikk rundt i hovedstaden og lot seg friste til å skrive slike ting på veggene. Foto: Tom Stalsberg
VEGGEN FORTELLER: Manuset vi i dag skriver om stammer nok fra den tida da mennesker gikk rundt i hovedstaden og lot seg friste til å skrive slike ting på veggene. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

I forrige uke kom denne skribent endelig ut av arkivskapet, som om det skulle være noe overraskelse, som stolt nostalgiker. De siste dagene har det kommet en flodbølge av likesinnede. Ja, e-posten, og den vanlige B-posten, er proppende full av mennesker som endelig våger å si det høyt: Ja, vi har mer fortid enn framtid.

Men, sant skal være sant. Vi har ikke akkurat blitt nedrent, og det er bra, fordi samtida er en ond president og framtida våger vi ikke å ofre en lystig tanke.

Dog (liker dette ordet) fikk vi overleverte en manus nylig, nedtegnet med en skrivemaskin. Dette stammer fra en arkeologisk utgravning innenfor ring 3, Oslo. Her var det ingen bakkanaler fylt av ikke-loggført oppdrettslaks, men et sirlig manus med korte dikt. Det som gjør dette interessant er at det på fronten av samlingen, «-Mistankestrek-» (flott tittel), ikke er navn på hvem som i sin tid har skrevet de lyriske forsøk.

Derfor brukes side 2, i selveste avisa som skal leve så lenge at vi kan pakkes inn som døde fisk i den, til å etterlyse forfatteren. Noen som kjenner igjen for eksempel dette diktet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer