TRE FILMER: James Cameron regner med å ha skrevet ferdig manuset til alle de tre oppfølgerne innen seks uker. Da vil han filme de rett etter hverandre, med så lite pauser som mulig. Foto: Filmweb
TRE FILMER: James Cameron regner med å ha skrevet ferdig manuset til alle de tre oppfølgerne innen seks uker. Da vil han filme de rett etter hverandre, med så lite pauser som mulig. Foto: FilmwebVis mer

Manuset til «Avatar»-oppfølgerne er snart klart

Ferdigskrevet om seks uker.

(Dagbladet): Allerede i 2010 ble det kjent at storfilmen «Avatar» ville få to nye oppfølgere, og i fjor kunne den Oscar-vinnende regissøren James Cameron røpe at det skulle bli en tredje oppfølger for fansen.

På lørdag, under en Reddit AMA, et nettstudio hvor fansen kunne stille spørsmål til regissøren, kunne Cameron røpe av manuset til alle tre oppfølgerne er like rundt hjørnet.

Seks uker Skal vi tro Cameron selv, så vil alle tre manusene være klare til produksjon allerede om seks uker. Da vil de begynne filmingen av oppfølgerne rett etter hverandre, og ikke stoppe for lange pauser mellom hver oppfølger, melder han.

Han svarte også på et annet spørsmål mange fans har lurt på siden det i 2010 ble kunngjort at han skulle lage oppfølgeren til storfilmen, nemlig hvor det ble av planene om å lage filmen «Batte Angels», som egentlig var regissørens neste plan etter suksessen med «Avatar».

- Planen var egentlig å lage «Battle Angels» etter «Avatar», men jeg fikk så mye positiv tilbakemelding på selve filmen, og tematikken Avatar tok opp, sier Cameron, og legger til:

- Jeg ble oppmuntret og motivert av tanken på at en film om miljø og natur kunne få en så stor suksess. Enhver regissør vil at filmen deres skal kommunisere noe til markedet, og denne filmen kommuniserte på et høyt nivå, forteller han.

Utfordrende omgivelser James Cameron legger heller ikke skjul på at filmingen av «Avatar» ikke alltid var en dans på roser. Det er flere skuespillere som får problemer om de må jobbe med en greenscreen, uten støtte av omgivelser og andre skuespillere.

- Skuespillere har ulik toleranse for det å jobbe med en greenscreen, sier regissøren, og legger til:

- Det er veldig viktig for meg å informere om at det blir mye jobbing med greensceen, hvor skuespilleren kun har seg selv å reagere med. Om jeg ikke informerer godt nok, så kan vi støte på problemer underveis i prosessen, sier han.

Om Cameron får en idétørke i løpet av de siste ukene med manusskriving, vet han i alle fall hva han skal gjøre for å få inspirasjon.

- Om jeg mangler inspriasjon gjør jeg litt yoga, eller så ser jeg filmer som er i samme sjanger som jeg selv vil lage, da kommer ofte inspirasjonen snikende, forteller han.