Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mao og Bokkilden har giftet seg

Nettbokhandlene bokkilden.no og mao.no har denne uka slått seg sammen til én nettbokhandel med navnet Bokkilden.

(Dagbladet.no): Elizabeth Sellevold er konstituert som direktør etter å ha jobbet innenfor bokklubbsystemet i mange år.

Bokkilden sier de nå er landets største nettbokhandel, men vil ikke oppgi omsetningstall.

- Ja, vi er definitivt størst, men av konkurransesensitive hensyn ønsker vi ikke å oppgi omsetningen til deler av vår virksomhet, sier Kristen Einarsson, direktør i Bokklubben, til Dagbladet.no.

Konkurrent etterlyser tall

De er kanskje størst, men de var ikke først. Den voldabosatte bokhandleren Harald Haugen startet opp nettbokhandel allerede i 1998. Haugenbok.no har særlig skapt seg en kundegruppe blant studenter, som kan handle på studentkonto og avbetaling.

Haugen Bok omsatte for 53 millioner kroner over nett i fjor.

- Hva synes dere om at Mao og Bokkilden sier de er Norges største nettbokhandel, men holder tilbake informasjon om omsetning?

- Det er klart at når de går ut og påstår at de er størst, så bør de kunne komme med tall, sier markedsansvarlig Lars-Ove Hammer til Dagbladet.no.

NETTET ER FRAMTIDA: Konstituert direktør Elizabeth Sellevold i Bokkilden står på nettbokhandelens lager. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
NETTET ER FRAMTIDA: Konstituert direktør Elizabeth Sellevold i Bokkilden står på nettbokhandelens lager. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

Bokkilden hadde en omsetning på 32 millioner kroner i 2004. De viser selv til en omsetningsøkning på 43 prosent i 2005. Bok og Samfunn har brukt gangetabellen og regnet seg fram til en samlet omsetning for Bokkilden på cirka 46 millioner kroner i fjor.

Maos omsetning er ikke kjent, men bør ha vært over ni millioner kroner i fjor for å underbygge Bokklubbens påstand.

- Konkurrentene blir større og større og har store ressurser, sier Hammer om de siste åras utvikling i nettbokhandelstanden.

- Hva gjør dere for å møte konkurransen?

- Vi gjør ikke så mye. Vi føler at vi har et bra konsept og kjører videre på med planer som har vært lagt, sier Hammer.

Gir bort bøker

Den nye bokundersøkelsen som Dagbladet.no skrev om mandag, viser at 12 prosent av leserne har handlet bøker på internett, mot én prosent i 2000.

- Vi er ikke i tvil om at framtidas bokhandel finnes på nettet, sier Bokkildens direktør Sellevold i en pressemelding, og skilter med et utvalg på 1,6 millioner titler.

Mao og Bokkilden har giftet seg

Bokkilden feirer fusjonen med å dele ut 3000 bøker i Oslo etter bookcrossingmodellen onsdag 5. april.

En 9. klasse fra Bekkestua skole hjelper Bokkilden med å spre bøkene utover hovedstadens kafeer, møteplasser, trikker og busser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling