Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mao-statue sto ferdig torsdag - nå er den revet

37 meter gull-hyllest ligger i grus.

I RUINER: Den nesten 40 meter høye Mao-statuen fikk bare stå et par dager før den ble revet. Foto: Reuters / NTB Scanpix
I RUINER: Initiativtakerne til Mao-hyllesten skal visstnok ikke hatt godkjennelse til å bygge den - og måtte rive få dager etter at den var ferdig. Foto: Reuters / NTB Scanpix
GIGANTISK: Den gullbelagte statuen kostetskal ha kostet drøyt fire millioner kroner. Foto: Reuters / NTB Scanpix

En 37 meter høy gullbelagt statue av Kinas landsfader Mao Zedong er revet to dager etter at den sto ferdig

Grunn: angivelig for at den manglet myndighetenes godkjennelse.

På gullstol Bildet av den gigantiske statuen har gått som en farsott på internett. Den viser Mao Zedong ruve 37 meter over bakken, sittende på en stol.

Den gullbelagte statuen kostet angivelig drøyt fire millioner kroner og ble reist av en gruppe lokale entreprenører.

Dagbladet viste bildet av statuen torsdag og skrev om den overdådige og mektige hyllesten til en av historiens verste massemordere. Nå ligger den allerede i grus.

Ikke godkjent Flere uspesifiserte medier rapporterer at statuen av Mao, som styrte Kina med jerngrep i nesten tre tiår til sin død i 1976, ikke var registrert eller godkjent av lokale myndigheter.

Det melder bl.a. skriver nettstedet People's Net, som siterer lokale tjenestemenn - men legger til at grunnen til rivingen er uklar.

Kinas tidligere kommunistleder hadde millioner av liv på samvittigheten, men hylles fortsatt av mange kinesere, blant dem nåværende president Xi Jinping.

Andre kinesere kan styre sin begeistring for Mao, og statuen har vakt sterke reaksjoner på sosiale medier.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media