Maratonthriller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Godt skrevet thriller med et urealistisk plott. Kurt Hanssen

BOK: En gruppe maraton- spesialister blir sendt ut på den sibirske taigaen for å finne en styrtet satellitt med en Nato-hemmelighet. Kappløpet skal ende med milliongevinst for en av dem, men det blir et blodig løp.

River med stil

Eskil Aasmul legger ikke akkurat lista lavt i sin debutroman, og han unngår da heller ikke å rive. Men han river med stil, det skal være sagt. «Blodføre» er en thriller som river leseren med seg, selv om man aldri så mye nekter å akseptere plottets premisser. Det blir hakket for fantasifullt og overdrevet, men det er riv ruskende godt tenkt ut.

Den nesten pensjonerte Nato-generalen Cyrus Clayton får med seg ledelsen på et stunt: En hemmelig satellitt styrtet i Sibir med en enda mer hemmelig boks om bord, og nå må den tilbake til Vesten før Putin får snusen i den.

Langdistanseløpere

Dermed settes det sammen en gruppe, og den består ikke av elitesoldater, men av slitesterke langdistanseløpere som må legge bak seg tre maratonstrekninger om dagen for å nå målet. Gulroten i enden er en enorm pengesum til vinneren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer